Adalet Dilenmekle ve Başkalarına Kendini Acındırmakla Ulus İşleri, Devlet İşleri Görülemez; Ulusun ve Devletin Onuru ve Bağımsızlığı Güven Altına Alınamaz Kompozisyon

 

 Adalet Dilenmekle ve Başkalarına Kendini Acındırmakla Ulus İşleri, Devlet İşleri Görülemez; Ulusun ve Devletin Onuru ve Bağımsızlığı Güven Altına Alınamaz Kompozisyon


Bir ülke başka ülkelerin ekonomik gücüne ve zenginliğine boyun eğmemelidir. Her şeyden önce kendi ayakları üzerinde güçlü durmalı ve dünyanın en gelişmiş ülkesi haline gelmeye çalışmalıdır. Bunun için de vatandaşlarını cahil olmaktan kurtarıp bilim ve teknoloji yolunda ilerletmeye çalışmalıdır. Burada da devlet yöneticilerine büyük görevler düşer. Büyük devlet adamı, daha kişilik Mustafa Kemal Atatürk ““Adalet dilenmekle ve başkalarına kendini acındırmakla ulus işleri, devlet işleri görülemez; ulusun ve devletin onuru ve bağımsızlığı güven altına alınamaz.” demiştir.


 Başka ülkelerden para beklemek, yardım dilenmek  onurlu bir millete yaklaşmaz. Başka ülkelerden adalet dilenmek yerine kendimizi daha çok geliştirmeli ve milletimizi Çağdaş Ülkeler seviyesine çıkarmalıyız. Paramızı daha değerli hale getirmeliyiz, ana dilimizi daha da zenginleştirmeli ve dünya dilleri arasında yerini aşılması için daha çok çalışmalı, alın teri dökmeli ve zorluklarla mücadele etmeliyiz. Bir ülke zengin ve güçlü olmak için kendi içindeki cevherleri ortaya çıkarmalıdır. Kendi ülkesinde yetişen bilim adamlarını beyin göçü olarak vermemeli, aksine başka ülkelerden beyin göçü alarak güçlü bir ülke haline gelmelidir.


 Kendimizi, ülkemizi acındırmak biz sadece küçük düşürür ve onurumuz ayaklar altına alır. Bunun için her yönden diğer ülkelere örnek olmalıyız ve ekonomik refahı yüksek, kişi başına düşen gelir oranı fazla bir ülkeye dönüşmeliyiz. Böylece kimseden adalet dilenmek zorunda kalınmaz ve kimsenin merhametine muhtaç kalınmaz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme