Beni Görmek Demek, Behemal Yüzümü Görmek Demek Değildir. Benim Fikirlerimi, Benim Duygularımı Anlıyorsanız ve Hissediyorsanız Bu Yeterlidir.

 

 

Beni Görmek Demek, Behemal Yüzümü Görmek Demek Değildir. Benim Fikirlerimi, Benim Duygularımı Anlıyorsanız ve Hissediyorsanız Bu Yeterlidir.


 Mustafa Kemal Atatürk yaptığı büyük yeniliklerle ülkemizi en iyi yerlere getirmek için hayatı boyunca mücadele etmiş ve vatan ve millet sevdasından asla vazgeçmemiştir. Onun hayatta hiç çocuğu olmamıştır ama onun en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’dir. Çünkü o milletine aşk ile bağlı olan büyük komutan, deha ve ileri görüşlü fikir adamıdır. Nutuk adlı eserinde  “Beni görmek demek, behemehal yüzümü görmek değildir.


 Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir. “ demiştir. Mustafa Kemal’in yüzünü elbette görmek isteyen insanlar çoktur ama onun yüzünü görmek yerine onun fikirlerini yaşatmak, onun eserine sahip çıkmak en büyük sorumluluklarımızdan biri olmalıdır. Cumhuriyete, cumhuriyetin değerlerine, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bilim ve fen yolunda ilerlemeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni uygar ülkeler seviyesine çıkarmalıyız. Bilim yolunda, ilim yolunda okuyan gençler yetiştirmeliyiz ve bizden küçük olanlara da yaptıklarımız başarılı işler  ile örnek olmalıyız. Bilim ve ilim yuvaları açmalıyız. Ülkemizi askeri alanda, idari alanda, eğitim alanında en iyi yerlere getirmeliyiz. 


Mustafa Kemal’i anlamak demek onun emanetine sahip çıkmak demektir. Her alanda ülkemizi geliştirmek demektir. Eğitime, öğretime önem vermek, sanata değer vermek demektir.  Mustafa Kemal’i anlamak ve görmek demek, okuma yazma oranının artması, çocuklarımızın aydın birer gençlere dönüşmesi ve başarıları ile  diğer milletlere örnek olması demektir. Adaletin, dürüstlüğün, güvenin insanlarımızın kalbine yerleşmesi demektir. Ülkemizi geliştirecek ve ilerletecek her türlü güneşli günlerin gelmesi demektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme