Öğretmene Şiddet Olayları Hakkında Konuşma Hazırlayınız

 

Öğretmene Şiddet Olayları Hakkında Konuşma Hazırlayınız

 

Şiddet kime, nasıl, ne şekilde yapılırsa yapılsın şiddetin asla geçerli nedeni olamaz. Çünkü şiddet şiddeti doğuracak, toplumsala ayrışmaya neden olacak ve toplum içindeki birlik, beraberlik ve dayanışma yok olacaktır. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, yaşlılarımıza gösterilen zorbalığın ve şiddetin hiçbir geçerli sebebi olamaz. Buna toplum olarak dur demeliyiz. Son zamanlarda şiddet öğretmenlere gösterilmeye başlandı. El birliği ile öğretmenlik mesleğini yerle bir etmeye başladık ve eğitimin neferi olan, bizlere yol gösteren kıymetli öğretmenlerimiz ne yazık ki kimi kendini bilmez öğrenciler ve veliler tarafından şiddete maruz kaldıklarına şahit oluyoruz.


Sevgili öğretmenim, değerli dinleyiciler,


İnternette bir gördüğüm bir yazıyı burada da paylaşmak istiyorum.

Öğretmene şiddeti, kadına şiddeti, doktora şiddeti, çocuğa şiddeti kınıyoruz ama görüyoruz ki çözüm değil. İzlediklerimiz, okuduklarımız ve yaşadıklarımızla şiddetin hayatımıza sinsi sinsi sızıp normalleştiği dünyada daha ciddi cezai yaptırımlar olması şart. Bir öğretmene doğrultulan silahla hepimizin geleceğini barut kokusu sardı duymuyor musunuz? Bu cesaret nereden geliyor sormuyor musunuz? Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacakken katili olmanın cezası ne olacak? Adalet ölüyor görmüyor musunuz? Gerçekten de bu yazıyı okuduğum zaman çok duygulandım. Çünkü hiç kimseye şiddet gösterilmemelidir. Bu insana yakışan bir davranış değildir. El birliği ile itibarı yok edilerek, beş kurşunla öldürülen 74 yaşındaki İbrahim Oktugan hocamız  ne yazık ki artık aramızda değil. Evinde bile oturmayıp bu yaşta çalışmak isteyen ve topluma faydalı olmak isteyen bu öğretmenimizin ne yazık ki canına kıyıldı. Sorumluların hepsi cezalandırılmalı ve gereken ağır yaptırımlar hemen  uygulanmalıdır.

 

Sevgili öğretmenim,

Zorunlu eğitim devam etmemelidir. İlk dört yol zorunlu olmalıdır. Zorunlu eğitimde öğretmen çocuklara bekçilik yapmak dışında bir şey yapamıyor. Okumak istemeyen öğrenci zorla okula geliyor, eğitim sürecini sabote ediyor, amacı eğitime devam isteyen öğrencilerin eğitim atmosferini bozuyor.. “Öğretmen Meslek Kanunu” olan ama içinde öğretmeni şiddete karşı koruyan hiçbir maddenin olmadığı kanun ne yazık ki öğretmenleri koruyamıyor. Eğitim çalışanlarına şiddet uygulanıyor. Vefat haberleri geliyor. On iki yıl zorunlu eğitim sevdasından berber, çırak bulunamıyor. Ara eleman neredeyse yok, yeni zanaatkâr yetişmiyor. Bu radikal karar çok gerekli. Zorunlu eğitim dört yıl olmalı! Öğretmen Meslek Kanunu ciddi revize edilmeli, eğitim çalışanlarına şiddete üst düzey cezalar verilecek maddeler eklenmelidir. Gecikmeden yapılmalıdır bunlar..  Yoksa daha çok şiddet  haberleri duymaya devam edeceğiz. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme