Çarp Yoksa Ben Çarparım Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Çarp Yoksa Ben Çarparım Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Kitabın yazarı kimdir?
A) Behiç Ak
B) Özkan Öze (Tarık Uslu)
C) Şermin Yaşar
D) Sevim Ak

2. Kitap özellikle hangi yaş grubu için uygundur?
A) 3 yaş ve üzeri
B) Sadece lise öğrencileri
C) 9 yaş ve üzeri
D) Yalnızca yetişkinler

3. Kitabın resimlerini kim çizmiştir?
A) Behiç Ak
B) Hasan Aycın
C) Sezgin Burak
D) Sevgi İçigen

4. Yazarın matematik öğretmeninin adı nedir?
A) Ayşe Hanım
B) Muazzez Hanım
C) Emine Hanım
D) Neriman Hanım


5. İnsanlar sayı sistemleri ortaya çıkmadan önce nasıl sayım yapıyordu?
A) Bilgisayar kullanarak
B) Parmak hesabı ve çentiklerle
C) Telefonla
D) Cetvelle

6. Sıfırı matematiğe kazandıran kişi kimdir?
A) Pisagor
B) Fibonacci
C) Brahmagupta
D) Öklid

7. Avrupalılar uzun süre hangi sayı sistemiyle işlem yapmıştır?
A) Hint rakamları
B) Roma rakamları
C) Binary sistem
D) Hexadecimal sistem

8. Bilgisayarların kullandığı sayı sistemi hangisidir?
A) Onluk sistem
B) Roma sistemi
C) İkili (binary) sistem
D) Altılık sistem

9. Fibonacci özel sayı dizisini hangi örnek üzerinden keşfetmiştir?
A) Balıklar
B) Tavşan yavruları
C) Karıncalar
D) Kuşlar

10. Altın oran kavramıyla ilişkilendirilen Yunan matematikçi kimdir?
A) Arşimet
B) Öklid
C) Newton
D) Descartes

11.Kitaba göre sıfır çarpma işleminde nasıl bir özelliğe sahiptir?
A) Etkisiz elemandır
B) Asal sayıdır
C) Yutan elemandır
D) Tek sayıdır

12.Doğada sıkça görülen ve göze hoş gelen eğri biçim hangisidir?
A) Kare
B) Üçgen
C) Spiral (sarmal)
D) Dikdörtgen


13.“Liber Abaci” adlı eser kime aittir?
A) Fibonacci
B) Öklid
C) Brahmagupta
D) Farabi

14. Kitap kaç bölümden oluşmaktadır?
A) 8
B) 10
C) 12
D) 15

15.Altın oran insan vücudunda hangi örnekle açıklanmıştır?
A) Saç rengi
B) Parmak boğumları
C) Boy uzunluğu
D) Ses tonu


 

Cevaplar

1-B | 2-C | 3-D | 4-B | 5-B | 6-C | 7-B | 8-C | 9-B | 10-B | 11-C | 12-C | 13-A | 14-C | 15-B

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme