Unutma Bahçesi Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Unutma Bahçesi Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Romanın anlatıcısı kimdir?
A) Şeref
B) Cömert
C) Tebessüm
D) Giray

2.Unutma bahçesinin web sitesini kim kurmuştur?
A) Şeref
B) Olgun
C) Giray
D) Ferah

3.Cömert’in unutma bahçesindeki görevi nedir?
A) Doktorluk
B) Yazarlık
C) Bahçıvanlık
D) Muhasebecilik

4.Giray’ın koleksiyonunu oluşturan resimler hangileridir?
A) Deniz resimleri
B) Kuyu resimleri
C) Dağ resimleri
D) Kuş resimleri


5.Şeref’in kurmak istediği yerin adı nedir?
A) Hatıra Merkezi
B) Düş Bahçesi
C) Unutma Enstitüsü
D) Sessizlik Konağı

6.Şeref’in ilgilendiği şeyler arasında hangisi vardır?
A) Arabalar
B) Böcekler ve bitkiler
C) Heykeller
D) Teknoloji

7.Cömert yanlışlıkla hangi hayvanı avlamıştır?
A) Kartal
B) Tavşan
C) Badi adlı ördeği
D) Keklik

8.Cavidan Hanım’ın koleksiyonunda hangi objeler vardır?
A) Saatler
B) Baykuş objeleri
C) Pullar
D) Kalemler


9.Ferah, Tebessüm’e verdiği kâğıtta ne yapmasını söylemiştir?
A) Bahçeyi terk etmesini
B) Şeref’le konuşmasını
C) Susma hakkını kullanmasını
D) Mektupları yakmasını

10.Romanın sonunda Tebessüm kimi Aydan’ın odasından çıkarken görür?
A) Giray
B) Olgun
C) Şeref
D) Cömert


 

Cevaplar

1-C | 2-B | 3-C | 4-B | 5-C | 6-B | 7-C | 8-B | 9-C | 10-D

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme