5N 1K Soruları İle İlgili Test - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

5N 1K Soruları İle İlgili Test

    0

5N 1K Soruları    Şuayip HATİP

 
1. "Amcamın oğlu sınava girmek için gelecek ay İstanbul'a gelecek."
Yukarıdaki cümlede aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yoktur ?

A) Kim ?
B) Ne zaman ?
C) Nereye ?
D) Nasıl ?

2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "kim?" sorusunun cevabı net bir biçimde belirtilmemiştir ?

A) Ahmet dün bizim eve gelmiş.
B) Yıllar sonra amcam buraya gelmiş.
C) Sorularımız doğru cevaplar vermedi.
D) İki gün önce Hasan kütüphanedeydi.

3.  Aşağıdaki sorulardan hangisi 5N 1K sorularından değildir ?

A) Ayşe nerede oturuyor ? 
B) Hangi gün geleceksiniz ? 
C) Pazardan bize ne aldın ?
D) Çekiliş ne zaman yapılacak ?

4. "Beyazlar içerisindeki kız bana uzaktan gülümsüyordu."
Yukarıdaki cümlede altı çizilen bölüm hangi sorunun cevabıdır ?

A) Kim ?
B) Ne zaman ?
C) Nerede ?
D) Nasıl ?    

5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde "ne ?" sorusunun cevabı bulunmamaktadır ?

A) Saat ikide karşı yönden kırmızı bir araba geldi.
B) Bizim okulda bugün tören düzenlenecek.
C) İnsanların faydalı olabilmesi için eğitim şarttır.  
D) Uzun süre sormayınca bana darıldı.
    
6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "kim ve ne zaman" sorularının ikisinin de cevabı vardır ?

A) Hüseyin okulda çok aktif bir öğrencidir.    
B) Üç yıl sonra tekrar o şehre gidecekmiş.
C) Yasin geçen gün beni çok kırdı. 
D) Televizyonda çok sevdiğim bir dizi var.

7.  "Öğretmen dün sınıfa heyecanla girdi." Cümlesinde aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yoktur ?

A) Kim ?
B) Ne zaman ?
C) Nereye ?
D) Ne ?
   
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "nerede" sorusunun cevabı vardır ?

A) Bugünlerde çok dalgınsın.
B) Saat ikide iskelede buluşalım.
C) Geç saatlerde işten çıkıyorum.   
D) Son zamanlarda içine kapandı.    

9.  "Hava çok soğuk olduğundan üzerine kabanını almış"
Yukarıdaki cümlede altı çizili bölüm hangi sorunun cevabıdır ?

A) Kim ?
B) Nerede ?
C) Ne zaman ?
D) Neden ?


10. "Bahçenin bir köşesinde iki elma ağacı ve bir kayısı ağacı vardı."
Yukarıdaki cümlede altı çizili bölüm hangi sorunun cevabıdır ?

A) Ne ?
B) Kim ?
C) Nerede ?
D) Neden ?    

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili bölüm farklı bir sorunun cevabıdır ?

A) Yollar bu sene de çok kaygan olacak.
B) Dışarıda bugün buz gibi bir hava var.
C) Kar yağışı iki gün sonra etkisini gösterecek.
D) Çocuklar kardan adam yapmak için bekliyor.     



Cevap Anahtarı
1
D
2
C
3
B
4
A
5
D
6
C
7
D
8
B
9
D
10
A
11
D











Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.