Kelimeleri Alfabetik Sıraya Dizme İle İlgili Test - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Kelimeleri Alfabetik Sıraya Dizme İle İlgili Test

    0
1) “karpuz , tavan , deniz , beşik ” 
Yukarıdaki kelimeler alfabetik sıraya göre dizildiğinde  hangisi ilk sırada yer alır?

 
A) karpuz               B) tavan           
C) deniz                 D) beşik
 
2) “sabah, poşet , kemer , çorap ”
Yukarıdaki kelimeler alfabetik sıraya göre dizildiğinde hangisi son sırada yer alır?

 
A) sabah            B) poşet           
C) kemer           D) çorap  
3) “Orman, urgan , erik , iplik ”
Yukarıdaki kelimeler sözcük sırasına göre sıralandığında hangisi ikinci sırada yer alır?

 
A) orman                B) urgan                  
C) erik                    D) iplik
 
4) Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlük sıralamasında diğerlerinden önce yer alır  ?
A) makarna       B) kütük            
C) pırasa           D) tencere
 
5) Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlükte diğerlerinden sonra gelir ? 
A) lale             B) leman               
C) lokum          D) lüle
 
6) Aşağıdaki kelimeleri alfabetik sıralamaya göre dizdiğimizde hangisi sondan ikinci sırada yer alır ?
 
A) Kağan          B) Kamil         
C) Kasım          D) Karan
 
7) Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlükte diğerlerinden önce gelir ?
 
A) tunç        B) tulum        
C) tuval       D) tuzluk
 
8) Aşağıdaki atasözlerinden hangisi atasözleri sözlüğünde diğerlerinden önce yer alır ?
 
A) Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur .
B) Ne verirsen elinle o gider seninle .
C) El elden üstündür .
D) Sakınan göze çöp batar .

 
9) I. mana  II. metal  III. muayene  IV. mola
Ahmet yukarıdaki kelimeleri alfabetik sıraya göre dizerken bir hata yapmıştır . Hangi kelimelerin yerlerini değiştirirse hatasını düzeltmiş olur ?

 
A) II – III                 B) I – II             
C) II – IV                 D) III – IV
 
10) Aşağıdaki deyimlerden hangisi deyimler sözlüğünde diğerlerinden sonra gelir ? 
A) kulak kabartmak            B) kulağı delik           
C) kulak vermek                 D) kulak asmamak
 
11) Bebek , bela , ……………., bezgin ”
Yukarıdaki kelimelerin alfabetik sıraya göre dizilmesi için noktalı yere aşağıdaki kelimelerden hangisi gelmelidir ?

 
A) bekar             B) beyin          
C) bedava           D) beklemek
 
12) I- tartı II-tarçın III- tarla
Yukarıdaki kelimeler alfabetik sıraya göre sıralandığında sıralama nasıl olur?

 
A) I – II – III               B ) III – I -II                
C) II – III – I               D) I – III – II


Cevap Anahtarı
1
D
2
A
3
D
4
B
5
D
6
D
7
B
8
A
9
D
10
C
11
B
12
C
13

14

15




Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.