Söz Gümüşse Sükut Altındır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Söz Gümüşse Sukut Altındır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Söz gümüşse sukut altındır sözü ile anlatılmak istenen şudur:  İnsanlar kendilerini ifade etmek için konuşurlar . Çok fazla konuşulduğu zaman ise o sözlerin kıymeti olmaz . Çünkü çok konuşmak bir süreden sonra kişiyi gözden düşürür. Az ve kaliteli konuşmak ise insanı toplum içinde önemli bir hale getirir.

İnsan olarak hayatımızda kurduğumuz sözlere , cümlelere dikkat etmeliyiz . Örneğin  bir misafirliğe gittiğinde dikkat çekebilmek için sürekli konuşmaya başladığında insanlar bir süre sonra sıkılmaya başlar. Bundan dolayı insan diline hakim olmalıdır. İnsan sözleri ile kendini rezil de eder vezir de eder. Çok konuşmak ayrıca sağlımız için de tehlikelidir. Az konuşarak altın olduğumuzu çevremize göstermeliyiz.  Çok lafın içinde çok yalan da olur. Toplumuzda da çok konuşan insanlar fazla sevilmez. Atalarımız ağır otur batman kalk diyerek  çok fazla konuşmamak ve ciddi olmanın önemini vurgulamışlardır.


Buradan da çıkarılacak olan temel fikir şudur:  İnsanlar ile iyi bir iletişim kurabilmek için az ve kaliteli konuşmalıyız. Toplum içine girdiğimizde kendimizi kontrol altına alarak çok konuşmamaya dikkat etmeliyiz. Unutmayın az konuşmaktan pek az, çok konuşmaktan ise sık sık pişman olunur. Bin düşün bir konuş bu daha iyidir. 

10 yorum:

Deneme