Bugünün İşini Yarına Bırakma Kompozisyon

Bugünün İşini Yarına Bırakma Kompozisyon

İşler her zamanda yerinde ve zamanında yapılmalıdır. Yerinde ve zamanında yapmadığınız bir iş her gün birikir ve işinden çıkılmaz bir hal alır ve bu da işlerimizi daha da zorlaştırır. Bundan dolayı bugünün işini yarına değil anına bırakmalıyız.

Hepimiz  işlerimizi iyi kötü halletmeye çalışırız.  Bazılarımız işi yavaştan alır ,  daha sonra yaparım acelesi yok diye hep ertesi günlere bırakırız .  Ertesi gün de olur yine erteleriz .  Sonunda bakarız ki yapmadığımız işler çoğalmış ve  zorlaşmıştır . Örneğin sosyal bilgilerden sınavın var ,  bu derse her gün çalışıp başarılı olmak yerine yazılı anına kadar çalışmazsanız konular yığılır ve can sıkıcı olur .  Son gün konuların hepsine çalışamazsınız , hepsini okusanız bile anlamlı bir öğrenme olmaz ve sınavda da başarısız olursunuz .


Bundan dolayı hiçbir sorumluğumuzu ertesi günlere bırakmamalıyız .  İşimizi zamanında yapmalı ve başarıya da ulaşmasını bilmeliyiz .  Can sıkıntısı çekmemek  için , strese neden olmaması için görevlerimizi zamanında yapmalı ve görevlerimizi dar bir zamana sığdırmamalıyız .

2 yorum:

  1. harika çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook beyendim dersime çook yardımcı oldu

    YanıtlaSil

Deneme