Damlaya Damlaya Göl Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Damlaya Damlaya  Göl Olur Konulu Kompozisyon

İnsanlar gelecekte  rahat bir yaşam sürdürmek için belirli bir mesleğe sahip olmak ve çalışmak isterler . Bu da hemen olmaz . Belirli bir süreç geçmesi gerekir . İnsan bir şeylerin sahibi olmak istiyorsa çalışarak birikim yapmalıdır . Yaptığı birikim çoğalarak ileride istediği şeylere sahip  olmasını sağlar .

İnsan gençliğinde hiç çalışmazsa , emek etmezse , kazandığım para zaten az biriktirsem de  bir şeye yaramaz deyip hepsini harcarsa ileride zor duruma düşebilir . Ama insan  yaptığı iş her ne olursa olsun bu öğretmen de olabilir , temizlik görevlisi de olabilir , doktor da olabilir , işçi de olabilir ...  çalıştığı bu işten her ay belli bir miktar bankaya yatırırsa ,  o biriken para zamanla  çoğalır ve ileride kendine güzel bir ev ve araba alır . Böylece zor duruma da düşmemiş olur . Yani Sakla samanı gelir zamanı ile de ortak yönleri vardır bu atasözünün .

Buradan da çıkarılacak olan ana düşünce şudur :   Elinizdekilerin hepsini har vurup harman savurmayın . Gelecekteki hayatınızı da düşünerek birikimlerinizi yapın . Bu birikimler giderek artacak  daha rahat bir yaşam sürme olanağına sahip olacaksınız .


10 yorum:

Deneme