Ne Ekersen Onu Biçersin Atasözü İle İlgili Kompozisyon

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN KONULU KOMPOZİSYON

İnsanların  yaşamını devam ettirebilmesi  için çalışmaları gerekir .  Hayatta ne kadar çok emek edersen ve mücadeleci bir yapıya sahip olursan , o kadar da karşılığını alırsın . Hiç çalışılmayan , gelecek kaygısı olmayan insanlar ise karşılığında bir şey alamazlar .

Toplum hayatında ve ikili ilişkilerimizde de iyiliksever olmak gerekir . Ama maalesef bazı insanlar da tam tersi bir durum vardır . Kötülük yapmayı insanları üzmeyi tercih eder . Şunu unutmamak gerekir ki ekilen tohum bir gün biçilmek zorundadır . Sizler insanlar arasında kötülük tohumları ekerseniz karşılığında iyilik olmasını bekleyemezsiniz . Olaylara ve insanlara karşı iyi bir biçimde yaklaşırsak karşılığında da iyiliklere ve güzelliklere kapı açmış olurlar .

Üretmek  , çalışmak , eve ekmek götürmek gerekir . Paranın kazanılması ve rahat bir yaşam sürülebilmesi içinde bir mesleğe sahip olmak gerekir . O mesleğin yeterliliklerini yerine getiren insan tatmin olur ve karşılığını da alır . Örneğin ;  dünyada ne kadar çok ibadet edersen , iyi insan olursan , yardımsever olursan , emeğinle çalışıp evine helal ekmek götürürsen ahirette de karşılığını alırsın . Diğer bir örnek ise ; yarın sınavın var ve iyi bir şekilde çalışman gerekiyor . Çalışırsan sonucu iyi olur , çalışmazsan zayıf not alırsın . Yani ne ekersen onu biçersin . Çok çalışırsan çok karşılık , az çalışırsan da az karşılık alırsın . Yani bu senin ettiğin çalışmaya göre değişir .


İyi ve mutlu bir hayat sürmek ve ailemizi mutlu etmek için çok çalışmalıyız . Hiç bir emek karşılıksız kalmaz , muhakkak karşılığı alır .  Hayata nasıl bir temel atarsan , nasıl uğraşlar verirsen , yaptığın uğraşlar karşısında  emeğini alırsın , uğraş vermezsen , yan gelip yatarsan , hazıra alışırsan hayat sana kocaman bir sıfır olarak geri döner .

4 yorum:

Deneme