Bülbülü Altın Kafese Koymuşlar İlle de Vatanım Demiş Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Bülbülü Altın Kafese Koymuşlar İlle de Vatanım Demiş

Herkesin vatanı kendine özeldir . Vatan insanın ana yurdudur . Kişinin doğup  büyüdüğü  özgürce yaşayabildiği ve eğlenceli anlarının geçtiği yer vatanıdır . Çünkü vatanımızda ailemiz , yakınlarımız , eş ve dostlarımız vardır . Vatanınızdan uzak bir ülkeye gittiğinizde ve orada çok refah bir yaşamınız olsa , çok zengin olsanız bile vatanın yerini asla tutamaz . Çünkü kişi vatanının toprağını koklamak ister , yemeklerin özle r, yöresel oyunlarını , kısacası kültürünü yaşamak ister ve kültürüne büyük bir özlem duyar .

 Her insanın doğup büyüdüğü yer olan vatanı çok değerlidir , çünkü en özel ve en güzel anlarını vatanında yaşamıştır . Kişiyi vatanına bağlayan maddi ve manevi değerler vardır . Bu maddi ve manevi değerleri istediği gibi yaşayamayan insana ne kadar lüks bir hayat verirseniz verin vatanındaki yaşamın anlamı gibi olamaz .  Örneğin ; kişi bir şehirden başka bir şehre gidince bile kendi şehrini ve oranın yaşamını istiyor , düşünün vatanından ayrı kalan  iş bulmak amacı ile yurt dışında yaşamak zorunda olan insanlar vatan özlemini daha çok yaşıyordur .

 İnsan başka ülkede yaşamını sürdürürken bağımsızlığın ve özgürlüğün kıymetini daha çok anlıyor ve vatanına daha da bir sevgi ile bağlanıyor . Vatan demek yurt demektir . Allah hiç kimseyi vatanından ayrı koymasın , başka ülkelerde ne kadar iyi bir hayat koşullarına sahip olursanız olun vatanınızın yerini asla tutamaz ve hep vatan özlemi çekersiniz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme