Öğretmene Mektup

Öğretmene Mektup

Sevgili Öğretmenim;
Bizleri seven , bizlere o eşsiz bilgilerini aktaran , bizi affeden , kin tutmayan , bazen çok öfkelendiği zaman  bize sinirlenen  fakat bize asla fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamayan , aşağılamayan , tehdit etmeyen bu sebeple de büyüklüğünü hep gösteren kıymetli öğretmenim . Ben yaramazım ,  şımarığım fakat  öğrenmeye açım . Bana öğretirken farklı yöntemler kullanarak yeni bilgiler öğret . Bana değer verdiğini , beni sevdiğini bilmeliyim ki kendime olan güvenim daha da çok artsın .

Beni şımarık ve haylaz diye dışlarsan gerçekten bir işe yaramam , boş bir insan olurum belki de . Ama sen beni olduğum gibi kabul edersen ben kendime daha da çeki düzen verir ve erdemli bir insan olmaya özen gösteririm . Biraz duygusalım ama sen bu halimden en iyi anlayacak olansın ve beni olduğum gibi kabul eden bir yakınımsın canım öğretmenim . Ben ara sıra haylazlıklar yaptığımda lütfen beni yanınıza çağırıp uyarın ki bir daha ki sefere daha bilinçli ve daha dikkatli biri olayım . Beni diğer arkadaşlarımın yanında küçük düşürmeyin , beni diğer arkadaşlarım ile kıyaslamayın . Belli mi olur belki de ben çok zeki ya da daha az zekaya sahip olan bir çocuk olabilirim . Onun için beni annem gibi , babam gibi koşulsuz sevin ki ben de kendimi daha çok seveyim ve kendime de saygı duyayım . Gün gelecek büyüyecek ve iyi bir bilim adamı olacağıma söz veriyorum . Ama bu sizin bana öğrettikleriniz sayesinde gerçekleşecek değerli öğretmenim .


Lütfen ışığınızdan bize de biraz verin ve beni , arkadaşlarımı , yaşadığım toplumu daha çok aydınlatın ki  daha çok gelişip kalkınalım . Sözlerime son verirken  sizi çok ama sevdiğimi belirtmek isterim . Daha çok çalışıp iyi bir insan ve iyi bir bilim adamı olacağıma söz veriyorum . Sağlıcakla kalın YERYÜZÜNDEKİ EN MUHTEŞEM İNSAN

3 yorum:

  1. Güzel yapmışsınız size çok teşekkür ederim.sizin sayenizde sınıfta ki en iyi yazan ben oldum.

    YanıtlaSil
  2. ��Mükemmel...

    YanıtlaSil

Deneme