Sakla Samanı , Gelir Zamanı Açıklaması

Sakla Samanı , Gelir Zamanı Açıklaması

İnsan her zaman elinden geldiğince tutumlu olmasını bilmeli , en ufak bir şey bile gün gelir bana yardımı olur düşüncesi ile hareket etmelidir . Çünkü o önemsemediğimiz şeylere bile bir gün muhtaç oluruz . İşte bundan dolayı da sakla samanı gelir zamanı demiştir atalarımız .

Sahip olduğumuz , çalışarak kazandığımız  bizim için gerekli olan araç ve gereçleri işimiz bittiği zaman atmamalıyız . Örneğin ;  yeni tabak , çatal takımı  ya da yeni  tencere takımı  aldığımızda eski olan mutfak eşyalarımızı çöpe ya da başka bir yere atmamalıyız . Evimize kalabalık bir misafir çağırdığımızda , çocuğumuza düğün yaptığımızda gelen misafirlere yemek ikram etmek zorunda olduğumuz için bu attığımız mutfak eşyalarına gün gelir ihtiyaç duyarız . Bundan dolayı sahip olduğumuz her şeyin değerini çok iyi bir şekilde bilmeliyiz . Ya da yazı yazmak için aldığımız bir defterin  yıl sonunda hepsini doldurmadığımız için boş kalan sayfaları çöpe atmak yerine o boş kalan sayfalara matematik çalışırken sorularımız yazmalı ve defteri amacına uygun olarak kullanmalıyız .

Çünkü en ufak bir şeyin bile kullanılacağı , değerli olacağı gün gelecektir mutlaka . Bundan dolayı her zaman elimizdekileri kullanmadığımız zaman saklamalı , gün geldiğinde de gün yüzüne çıkarmasını bilmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme