Fiilimsiler İle İlgili Test Soruları - 4 - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Fiilimsiler İle İlgili Test Soruları - 4

    0
Fiilimsiler İle İlgili Test Soruları - 4

1. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır ?
A) Bu alanda yazılan yazıları özel olarak inceledik .
B) İnsan bir varlığı gönülden sevdi mi her şeyi ona güzel görünür .  
C) Küçük yaşlardan itibaren okumayı alışkanlık haline getirdi .   
D) Onun tecrübelerinden yararlanmak için her yolu deniyordu .   
2. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yüklem ek eylem ile çekimlenmiş bir fiilimsidir ?
A) Müzik dinlemek sıkıntılardan bir nebze olsun uzaklaşmaktır .
B) Onu bir daha buralarda gören olmadı .
C) Kimsenin canı yanmadan bu olayı sonlandırmaya çalıştı .
D) Bir ay çalışıp tekrar dönecekti .  
3.
Önce türkülerimizi öğren,
Seni büyüten ninnilerimizi belle,
Gidenlere yakılan ağıtları…
Her sözün en güzeli Türkçe'mizde
Yukarıdaki dizelerde fiilimsi eki almış kaç kelime kullanılmıştır ?
A) 1      B) 2     C) 3     D) 4
4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem fiilimsi eki almıştır ?
A) Yavaş yavaş tanıyacaksın insanları .  
B) O günleri andıkça yüreğim sızlıyor .  
C) Yalnız kalmak iyi insanların kaderidir .  
D) Ruhumuzdaki güzellikleri yeşerten su ağlamaktır .  
5. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde farklı türde bir fiilimsi kullanılmıştır ?
A) Alınacak malzemelerin listesini hep beraber yaptık .
B) Giden arabanın arkasından bakakaldık .
C) Yıkılan duvarın önünde bizi bekliyordu .  
D) Koşarak önümüzden geçtiler .  


6.
1. Bu gün satılacak meyveler raflara yerleştirildi .  
2. Eşyaları kapının önündeki kamyona taşımaya başladık .  
3. Konuştukça etraftakilerin dikkatini daha fazla çekmeye başladı .
4. Kapıdaki herkes heyecanla bir haber bekliyordu bizden  .   
Yukarıdaki cümlelerden hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır ?
A) 1      B) 2      C) 3     D) 4  
7. " Hayatımıza giren insanlar bize mutlaka bir şeyler katmıştır ?"
Yukarıdaki cümledeki fiilimsinin özdeşi aşağıdaki cümlelerin hangisinde kullanılmıştır ?
A) Onu tanıyalı her günüm neşeli geçiyor .  
B) Bir gün içinde bakılmadık yer bırakmadık .  
C) Bu dünyaya sevmek için geldik .  
D) İçeri bakıp tekrar dışarı yöneldi .     
8. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı çizili kelime fiilimsi değildir ?
A) Eşyalarını toplayıp evden ayrıldı .
B) Şu hayatta kendi paranı kazanmak gibisi yok .  
C) Karşı taraf barışma talebinde bulundu .
D) Küçücük bedeniyle koca torbayı taşımaya çalışıyor .  
9. "  Yanımızdan konuşarak uzaklaştılar . "
Yukarıdaki cümlede yer alan fiilimsi ile aynı türde fiilimsi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde kullanılmıştır  ?
A) Çıkarken anahtarı almayı unutma .  
B) Tanışma yıl dönümüne az bir süre kaldı .  
C) Eskiden konuşmak daha bir zevkliydi .
D) Kapıdan giren adamı tanıdık .   
10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili fiilimsi tür olarak diğerlerinden farklıdır ?
A) Umulmadık taş baş yarar .
B) Saati ayarlamayı unutunca işe geç kaldı .
C) Bugün yapacak iş yoktur .   
D) Tanınmış sanatçı yeni albüm için hazırlanıyor .   
Cevap Anahtarı
1
B
2
A
3
C
4
D
5
D
6
D
7
B
8
A
9
A
10
B
11
12
13
14
15



Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.