El Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

El Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Fiziki olan hastalıklar , yaralar eğer ki  ciddi bir durum yoksa elbette zamanı gelince geçer . Dil yarası ise çok farklı bir yaradır . Bu yara kolay kolay geçmez . Çünkü dil yarası yaraların en ağır olanıdır . İnsanların kalbini kırmak , onlarla alay etmek ve onları küçümsemek kişiyi incitir ve o kişi bu yapılanı hayatı boyunca unutmaz sizi affetse bile içinde illaki bir üzüntü olur .

Bazen öfkeli anlarımızda denilmemesi gereken lafları söyler ve yakınımızdaki insanların kalbini kırarız . O kişiler bize çok kırılır ve o kişiyi en zayıf yerinden vurduğumuz için yaptığımız bu hatayı unutamazlar . Onun için insanlarla iyi geçinilmeli en öfkeli anlarımızda bile sabırlı olmalı ve öfkenin dinmesini bekleyip sakin bir şekilde konuşmaya devam etmeliyiz . Tatlı dil insana zarar vermez aksine insanın ahlakını güzelleştirir ve onu daha da erdemli bir insan yapar . İnsan gönlü yıkılmamalı , insan gönlü incitilmemelidir . 


Ne demiş Yunus Emre ?  Bir kez gönül yıktın ise , bu kıldığın namaz değil , yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil . Onun için lütfen iyi insan olalım ve insanların kalplerinde onarılamayacak yaralar açmayalım .

3 yorum:

Deneme