10 Tane Bilmece ve Cevapları

10 Tane Bilmece ve Cevapları

1.Tarlada biter,
Makine büker,
Sabah akşam
Elimizi yüzümüzü öper.
Cevap: Havlu
2. Gökte açık pencere, Kalaylı bir tencere. 
Cevap: Ay
3. Kuyruğu var, canlı değil. Konuşur, ama insan değil. Camı var, pencere değil. 
Cevap: Televizyon
4. Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır, fakat hiç uyumaz.
Cevap: Akarsu
5. Açarsam dünya olur yakarsam kül olur.
Cevap: Harita


6. Uzaktan baktım bir karataş,
Yanına gittim dört ayak bir baş.
Cevap: Kaplumbağa
7. Bilene gereksiz,
Bilmeyene yetersiz; 
Büyükler söyler,
Küçükler dinler.

Cevap: Nasihat( öğüt)
8. Duruşu ömür,
Gözleri kömür,
Soğuk dondurur,
Sıcak öldürür.
Cevap: Kardanadam
9. Suyu tuzlu içilmez,
Vapursuz hiç geçilmez,
Rüzgârlar çok eserse,
Dalgaları eksilmez.
Cevap:  Deniz
10. İki camlı pencere,
Bakıp durur her yere.
Cevap: Gözlük
11. Şehirden şehire koşarım, Köyden köye giderim, fakat hiç hareket etmem.

Cevap : Yol
12. Başımda saç yok,
İçimde tat çok.
Cevap: kabak
13. Uzundur ip değil,
Isırır köpek değil.
Cevap : yılan
14. Benim adım iki hece, Çalışırım gündüz geçer.

Cevap: saat
15. Ağız içinde dil, arifsen bil
Cevap: Kaval


9 yorum:

  1. kimsebizi anlamıyor 😑hem yalan söylüyorlar😟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kesinlikle Süüüü 😊😊💯💯🇹🇷🇹🇷🤯🦬🐥🐥🐥🌏🎆🎆⚽️⚽️⚽️✔⚽️⚽️⚽️⚽️🥇🥇🥇🥇⚽️⚽️🧤👞🪙🚯🚳 C RONALDO 7 31

      Sil
  2. Süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil
  3. Süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil
  4. Süüüüüüü

    YanıtlaSil
  5. Süüüüüüü üüü

    YanıtlaSil

Deneme