10 tane bilmece ve cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
10 tane bilmece ve cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

10 Tane Bilmece ve Cevapları

10 Tane Bilmece ve Cevapları

1.Tarlada biter,
Makine büker,
Sabah akşam
Elimizi yüzümüzü öper.
Cevap: Havlu
2. Gökte açık pencere, Kalaylı bir tencere. 
Cevap: Ay
3. Kuyruğu var, canlı değil. Konuşur, ama insan değil. Camı var, pencere değil. 
Cevap: Televizyon
4. Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır, fakat hiç uyumaz.
Cevap: Akarsu
5. Açarsam dünya olur yakarsam kül olur.
Cevap: Harita


6. Uzaktan baktım bir karataş,
Yanına gittim dört ayak bir baş.
Cevap: Kaplumbağa
7. Bilene gereksiz,
Bilmeyene yetersiz; 
Büyükler söyler,
Küçükler dinler.

Cevap: Nasihat( öğüt)
8. Duruşu ömür,
Gözleri kömür,
Soğuk dondurur,
Sıcak öldürür.
Cevap: Kardanadam
9. Suyu tuzlu içilmez,
Vapursuz hiç geçilmez,
Rüzgârlar çok eserse,
Dalgaları eksilmez.
Cevap:  Deniz
10. İki camlı pencere,
Bakıp durur her yere.
Cevap: Gözlük
11. Şehirden şehire koşarım, Köyden köye giderim, fakat hiç hareket etmem.

Cevap : Yol
12. Başımda saç yok,
İçimde tat çok.
Cevap: kabak
13. Uzundur ip değil,
Isırır köpek değil.
Cevap : yılan
14. Benim adım iki hece, Çalışırım gündüz geçer.

Cevap: saat
15. Ağız içinde dil, arifsen bil
Cevap: Kaval


bb