Cumhuriyet'i seviyoruz çünkü ... Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .

Cumhuriyet'i seviyoruz çünkü ... Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .

Cumhuriyet'i seviyorum hem de çok seviyorum . Cumhuriyet aşktır , özlemdir , renktir , millet egemenliği , millet iradesidir . Cumhuriyet'i seviyorum çünkü insan hakları  bu yönetim biçiminde çok önemlidir . Kadınlara önem verilir , sınıf ayrımı yoktur , insan ayrımı yoktur , cumhuriyet eşitlik demektir . Bir milletin yıllardır hasret kaldığı , özlem duyduğu ,  duygularını dile getirmek istediği yönetim biçimidir . Cumhuriyet demokrasidir , sevgisidir , insanlıktır . İşte tüm bunlar için Cumhuriyet'i çok seviyoyorum . Başka milletlerin egemenliği altında ezilip büzülmemektir .

Kendi ülkende isteğin gibi tıpkı bir kuş gibi özgürce yaşamak , uçabilmek , temiz havayı içine çekmektir . Cumhuriyet hayatın neşesi , anlamıdır . Baskı yoktur , müdahale yoktur , eşitsizlik yoktur Cumhuriyet'te .  Milletimiz milli egemenliğini kurmak için ilk önce tam bağımsızlığını sağlamış , daha sonra ulusal egemenliğini sağlamış ve Cumhuriyet'i kabul etmiştir . Cumhuriyet  başarıdır , azimdir , emektir , Cumhuriyet kısacası her şeydir . Bunun için Mustafa Kemal'in biz gençlere emanet ettiği bu Cumhuriyet'i korumalı ve başka yönetim biçimlerini ülkemizde uygulamamalıyız . Çünkü hiçbir yönetim şekli Cumhuriyet kadar demokratik , insancıl , hakkaniyetli , renkli olmayacaktır .


Bunun için Cumhuriyet'i ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü , silah arkadaşlarını , bu uğurda büyük işler başaran kahraman Mehmetçikleri , kahraman Türk kadınlarını çok seviyorum . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme