Bana Bir Harf Öğretenin Kırk Yıl Kölesi Olurum Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bana Bir Harf Öğretenin Kırk Yıl Kölesi Olurum Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İlim öğrenmek insana farklı güzellikler  katar. Bize bu ilimi öğreten öğreticilerimiz yani öğretmenlerimiz bir toplumun aydın olmasını sağlar ve toplumları cahil kalmaktan kurtarır . Öğretmenler bir toplumun değeridir , eğitim gönüllüsüdür , öğrencisine  koşulsuz şartsız bilgi veren insanlardır . Bizim daha aydın olmamız sağlayan, bizim daha bilgili ve çalışkan olmamızı sağlayan  öğretmenlerimizin değerini bilmeliyiz .

İnsan öğretmeni sayesinde öğrenir , gelişir , ilim adamı olur , bilim adamı olur . Öğretmenler olmasa bizler hiç bir şey öğrenemez ve geri kalmış bir millet olarak yaşamaya devam ederdik . Öğretmenlerimizin bize verdiği öğütleri tutmalı ve onların verdiği öğütleri asla kulak ardı etmemeliyiz .  Bizi değiştiren , bize şekil veren , kısacası insan yetiştirmeyi seven kişiler değerli öğretmenlerimizdir . Bunun için öğretmenlerimizi her zaman çok sevmeliyiz ve onlara asla saygısız davranışlarda bulunmamalıyız . Mustafa Kemal de öğretmenlerimizin bizim değerimiz olduğunu belirtmiş ve şu sözleri söylemiştir :
'' Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir . Öğretmenden , eğiticiden mahrum bir millet , henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.''

Bu yüzden  öğretmenlere millet olarak çok değer vermeliyiz ve onların bize öğrettiği her harf için onları sonsuza kadar sevmeliyiz ve asla unutmamalıyız .


2 yorum:

Deneme