Kudüs İle İlgili Kompozisyon

Kudüs İle İlgili Kompozisyon 

Kudüs Tüm dinler açısından çok önemli bir yere sahip eşsiz bir şehirdir. Müslümanların ilk kıblesi, Hazreti Ömer zamanında fethedilerek Müslümanlara miras olarak bırakılmış kutsal şehirdir Kudüs . Mescidi Aksa yani peygamber efendimizin miraca yükseldiği o Kutlu mekanın sahibidir Kudüs .

Kudüs bu ümmete Selahattin Eyyubi , Hazreti Ömer,  Kanuni Sultan Süleyman gibi kahramanların mirasıdır.  Günümüzde ise maalesef bu miras işgalcilerin elinde kalmıştır. Filistin halkı öz yurdunda köle muamelesi görmektedir.  Bunun suçlusu kim peki ? Bir buçuk milyarlık nüfusu olan İslam alemi 3-4 milyonu geçmeyen Israil karşısında birlik olamıyorsa elbette bunun suçlusu hepimiziz.  Küfür tek milletken bizler bir olamıyorsak bugün Kudüs yarın başka bir kutsal mekan hedef alınacaktır. Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın dediği gibi bizler 1,5 milyarı aşkın nüfusumuz ile ebabil kuşlarının gelip İsrail'i taşlamasını bekliyorsak muhtemelen o kuşlar geldiğinde önce İsrail'i değil bizi taşlayacaktır. Maalesef dünya hayatına iyice aşık olduk ve cihat ruhunu kaybettik. Tuttuğumuz takımların kaybettiği maçlar, sevdiğimiz dizilerde geçen olaylar bizleri Kudüs'te yaşanan acılardan daha fazla etkiliyor. Bir an önce kendimize gelmeli ve bir bütün olarak Kudüs konusunda tepkimizi ortaya koymalıyız. 

Kudüs ümmetin kırmızı çizgisi olmalıdır.  Tüm İslam alemi birlik içerisinde hareket etmeli ve Kudüs`ün  Müslümanların olduğu tüm dünyaya gösterilmelidir.  

1 yorum:

Deneme