Saygı İle İlgili Kompozisyon

Saygı İle İlgili Kompozisyon

Saygı  tüm varlıklara karşı duyulması gereken bir histir . İnsanın  hem diğer insanlara hem de doğadaki tüm canlı ve cansız varlıklara karşı yaklaşımında saygı olmalıdır . Doğada var olan her şeye saygı duymalıyız . Derenin kenarında  , kendini kayalıkların altına saklamış olan bir dağ çiçeğine , yolda  giderken yavrusunu korumaya çalışan bir  koyuna , bir annenin çocuğu için yaptığı  fedakarlıklara vb. her şeye saygı duymalıyız .

Herkes birbirini sevmek zorunda değildir. Çünkü sevmek  başka şeydir fakat toplumdaki her birey bu kim olursa olsun biri birine saygı duymak ve saygı göstermek zorundadır . İnsan olmanın gereği de insanca yapılan davranışlardan ve saygılı olmaktan geçer . İnsanların dili , dini, inancı , siyasi görüşü , kişisel düşünceleri , zevkleri , fobileri ne olursa olsun tüm bunlara saygı duymak zorundayız . Saygı duymak için kişilerin empati kurabilme becerisine sahip olması gerekir . Empati  becerisinden yoksun kimse sadece kendini düşündüğü için saygı kavramından da yoksundur . Bunun için saygı çok değerli bir kavram ve çok önemli bir şeydir . Saygının olmadığı yerde çatışma çoğalır .  Toplumda huzur ve güven kalmaz . Toplum hoşgörüden yoksun kalır ve insanların birbirine bakışı bile değişir . Bunun için saygılı olmak çok farklı şeydir . 


Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi özgürce yaşamak istiyorsak bunun yolu da insanların ,  toplumların , milletlerin saygı kavramını içine yerleştirmesi ,  benimsemesi sayesinde olur . Saygı ile kalın, saygılar .

11 yorum:

  1. çok beğendim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğendim teşekkür ederim...

      Sil
    2. Hayırlı olsun rabbim sağlıklı hayırlı nice yaşlar nasip etsin sağlıkla inş iyiki

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. 3 2 1 bitir işi bu rapim iyi ve bitirici

      Sil
  3. çok faydalı oldu tşkr ederim

    YanıtlaSil
  4. MÜKEMEL OLMÜŞ ÖDEVİME COK KATKI SAĞLAD YENİDE TEŞEKÜRLER ^^
























































































































































































































































    YanıtlaSil
  5. COK FAYDALANDIM ÜSTELİK DERSTE TEŞEKKÜRLER :D

    YanıtlaSil

Deneme