Önce Düşün Sonra Söyle Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Önce Düşün Sonra Söyle Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kişi kendine her zaman çeki düzen vermelidir . Nerede ne lafı söyleyeceğini iyi bilmelidir . Her aklımıza geleni dilimize dökersek bu bizim için olumlu sonuçlar doğurmaz . Bunun için her aklımıza geleni herkese söylememeliyiz . Bir konu açılıyorsa o konu ile ilgili düşüncelerimizi  ifade etmek en doğal hakkımızdır . Fakat ifade ederken cümleleri , kelimeleri seçerek konuşmalıyız , yani düşüncelerimizi bir süzgeçten geçirip sonra dile getirmeliyiz .

Kişi önce düşünme yeteneğine de sahip olmalıdır . Düşünmeli ve sonra kendimize karşıdaki kişiye ya da topluma ifade etmeye çalışmalıyız . Her aklına geleni söyleyen kişiler toplum tarafından pek sevilmez . Çünkü böyle kişilere patavatsız denilir ve o kişilere pek saygı da duyulmaz . Bazen de  böyle kişiler her şeyi düşünmeden söyledikleri için , kendilerine anlatılmış olan gizli bilgileri de bir anda başkalarına anlatırlar ve böylece de büyük bir hata yapmış olabilirler . Bunun için dilimize sahip çıkmalıyız . Akıllı olmalıyız , yerinde ve zamanında konuşmasını bilmeliyiz .

Her zaman önce düşünmeli  , sonra konuşmalıyız .  İletişimin sağlıklı olması için , ilişkilerde güven olması için , ilişkilerin iyi olması için önce düşünmeli sonra konuşmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme