Ormansız Yurt Vatan Değildir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Ormansız Yurt Vatan Değildir Sözü  İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Ormanlar biz canlıların en önemli yaşam kaynağıdır . Ormanlarda  birçok canlı yaşamını sürdürür . Ormanlar olmasa canlı yaşamı bu durumdan olumsuz etkilenir . Düşünün ki ağaçlar yok , yeşil alanlar yok  , temiz hava yok . İşte tüm bu olumsuz  durumlar  olduğu  sürece doğada yaşayan  tüm canlılar ve biz insanlar da bundan olumsuz etkileniriz . Ormanlar bizim için temiz oksijen kaynaklarıdır . Ormanlar yağış miktarını artırır ,  insanlar için aynı zamanda yakacak ve hammadde kaynağıdır .

Doğal afetlerden biri olan erozyonu da yine ormanlar engeller , yer altı sularının zenginleşmesini sağlar , çevremizi daha güzel yapar , dünyaya estetik bir görünüm sağlar , ülke savunmasında çok önemli bir yere sahiptir , aynı zamanda insanların piknik amacı ile gittiği , gezme ve dinlenme yerlerdir . Yani bizim vatanımız , yurdumuz bizim ormanlarımızdır . Bunun için ormanlarımıza her zaman daha çok ağaç dikmeliyiz , ormanlara atıklarımız bırakmamalıyız .Orman yangınlarının olmaması için gerekli önlemleri almalıyız . Ormanlardaki genç ağaçları kesmemeliyiz . Evimizi nasıl ki temiz ve düzenli tutuyorsak ormanlarımızı da bu şekilde temiz ve düzenli  tutmalıyız .Yeşil alanlarımızı çoğaltmalıyız . Ormanlar çevrenin de havanın da temiz olmasını sağlar . Ormanlar bizim  değerlerimizdir . Bunun için ülkemizdeki ormanları korumalıyız . Ormanları korumak için her şeyden önce bilinçli insan , bilinçli vatandaş olmalıyız .  

Öğretmenler  okulda , aileler evde çocuklara ormanları koruma bilinci vermelidir .Vatanımız neyse ormanlar da bizim için odur . Ormanlara yapılan yatırımlar yurdumuza yapılan yatırım demektir. Bunun için ormanları çok sevelim ve onlara sahip çıkalım .

2 yorum:

  1. Teşekkürler Türkçe ödevimi tamamlamam da katkıda bulundunuz.

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım 😍 ödevimi yaptım

    YanıtlaSil

Deneme