Tarihi Ve Doğal Güzelliklerin Korunması İçin Neler Yapılmalıdır ? Kompozisyon Yazınız .

Tarihi Ve  Doğal Güzelliklerin Korunması İçin Neler Yapılmalıdır ? Kompozisyon Yazınız .

Bir milletin geçmişi olan tarih bizim için ne kadar önemliyse , tarihimizin bize bıraktığı , atalarımızın bize bıraktığı doğal ve tarihi eserler de bir o kadar önemlidir . Tarihi ve doğal güzelliklerin korunması için toplumdaki bireyler olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz . Tarihi değerlerimize zarar vermemeliyiz . Onların doğal yapısını bozmamaya dikkat etmeliyiz . Ülkemiz tarihi eserler bakımından , tarihi güzellikler bakımından ve doğal güzellikler  bakımından çok zengin bir ülke olduğu , birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için çok şanslı bir ülkedir .

Atalarımızın kanları ile kazandığı bu topraklar ve bıraktıkları bu tarihi eserler ve doğal güzellikler her zaman özenle korunmalı ve onlara her zaman sahip çıkılmalıdır . Okulda tarihi eserlerin korunması konusunda , doğal güzelliklerin  korunması   konusunda ,  öğretmenler öğrencileri bilinçlendirmelidir . Tarihi eserlerimizin bulunduğu yerlerin çevresine çöpler atmamalıyız . Doğal güzelliklerimize zarar vermemeliyiz ve oraların çevresini temiz tutmalıyız . Daha doğrusu hiç bir yere çöp atmamalıyız . Tarihi ve  doğal güzelliklerin geçmişi hakkında bilgi edinmeliyiz . Mesela o tarihi eser hangi beylikten  ya da hangi Türk devletinden kaldı diye bunları merak etmeliyiz ve bunları öğrenmeliyiz .Tarihi doğal güzelliklere zarar vermemeliyiz , zarar verenleri uyarmalı ya da gereken yerlere şikayet etmeliyiz . Örneğin Selimiye Cami , Topkapı Sarayı , Peri Bacaları , Çeşme , Foça , Nemrut Dağı ,Balıklıgöl ,  Gökçeada ve Bozcada , Sümela Manastırı , Hasankeyf ,  Ihlara Vadisi ,  Mevlana Türbesi  Divriği Ulu Cami , Bursa Ulu Cami  vb .  tarihi  ve doğal güzelliklerimizi korumalı ve onlara sahip çıkmalıyız .


Tarihi ve doğal güzellikler bir ülkenin geçmişinin ne kadar derin ve anlamlı olduğunu gösterir . Bizim tarihimizde zaferler ile dolu olduğu için bize bırakılan bu tarihi ve doğal güzelliklerin değerini bilmeliyiz .

3 yorum:

  1. Cok tesekur ederim hocanın bagırmasından ben kutardınız

    YanıtlaSil
  2. kötü çocuklar hazır cevap alıyorlardırr yazıkk...

    YanıtlaSil

Deneme