Son Pişmanlık Fayda Etmez Sözü İle İlgili Kompozisyon

Son Pişmanlık Fayda Etmez Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bu hayatta bizim yanımızda olan , bize değer veren , bizim iyiliğimiz için bizi eleştiren  insanları önemsemeliyiz . Kalp kırmak , gönül kırmak , gönül yıkmak kolaydır . Boş durmak , zamanımızı boş işlerle harcamak da  kolaydır. Yapmazsın biter ,  ağzına gelen her şeyi bir anda söyleyerek karşıdaki kişiyi yıkarsın biter . Ama gel gör ki yapmadığın şeylerin cezasını sonra çekersin . Kırdığın kalpleri onarmaya çalışsan bile o kırdığın kişiler hayatta olmayabilir . Bunun için  şu fani dünyada hayatın değerini çok iyi bilmeliyiz .

Hayatı dolu dolu geçirmeliyiz . Pişman olacağımız  şeyler yapmamalıyız . Çünkü gerçekten  son pişmanlık fayda vermez ve artık sizin için iş işten geçmiş olur . Bu sözle ilgili şöyle bir örnek verelim :    Çok genç birisiniz . Babanız  sürekli çalış oğlum , ileride pişman olursun  dediği halde sen ona kulak asmazsın . Fakat bunun acısını ileride çekersin . Bir işin olmadığı zaman , bir aile kuramadığın zaman  kendini büyük bir boşluk içinde hissedersin .  Keşke zamanında babamın dediği sözleri dinleseydim , çalışsaydım böyle zor durumlarda olmazdım dersin . Fakat  artık o zaman geçmiştir . Bunun için her zaman yaşamın , zamanın kıymetini bilmeliyiz , sevdiklerimizin kıymetini bilmeliyiz , pişman olacağımız  şeyleri yapmamalıyız .

Hayatta her şeyin değerini bilmeliyiz .  Hayatta belli kritik dönemler vardır . İşte o kritik dönemleri yi değerlendirmeliyiz. Bir de hayatta genel geçer kurallar vardır . Mesela her zaman erdemli olmak , insanların kusurunu aramamak , onlara pişman olacağın şeyler söylememek gibi. Yani sonradan pişman olmamak gibi .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme