Çocuk Ve Barış İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Çocuk Ve Barış İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Dünyayı güzelleştiren , dünyanın daha yaşanılır bir yer olmasını sağlayan  o masumca bakışları olan çocuklarımızdır . Çocukların olduğu bir dünya insana  mutluluk verir . Çünkü onlar biz yetişkinlerin mutluluk  kaynağı , umut kaynağıdır . Çocukların yaşadığı , onların hayata umut ile bağlandığı bu dünyada her zaman barış daim olmalıdır , çocuklar savaş içinde , bombaların içinde hayata veda etmemelidir .

Ülkelerin daha fazla menfaat elde etme hırsı yüzünden , ülkelerin iç savaşları yüzünden binlerce masum çocuk bu hayata veda etmekte , çoğu ise  savaş sırasında yaralanarak yine hayata umut ile bakmaya ve yaşamaya devam etmektedir . Çünkü o masum yavrucaklar çocuk olduğu için umutlarını asla kaybetmemekte , her şeye rağmen yine de yaşamak için hayata devam etmektedirler . Çünkü onlar  çocuktur, çocuk olduğu için her zaman masumdurlar ve barıştan yanadırlar . Ülkeler arasında ya da ülkelerin kendi  içinde hiç savaş olmasa , yarınlarımıza güvenle bakabilsek ve çocuklarımız barış içinde, kardeşlik içinde, yardımseverlik içinde yetiştirebilsek dünyamız daha güzel ve daha güneşli olurdu . Bunu yapmak çok zor değildir . Çocukları mutlu etmek zor değildir, yeter ki onları çok ama çok sevelim ve geleceğe barış dolu bir dünya , barış dolu bir çevre bırakalım . 

Barışın olduğu yerde ülkeler gelişir , barışın olduğu yerde çocuklar  geleceğe emin adımlar ile yürür ve dünyamız gelişir . Bunun için her zaman barıştan yana olunmalı ve çocuklar yaşamal ı, yaşatılmalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme