Köy Hayatı Daha Güzeldir Konulu Münazara Yazınız .


Köy Hayatı Daha Güzeldir Konulu Münazara Yazınız .

Köy yaşamı  insan sağlığı için , insanın stresten kurtulması için  faydalıdır . Bunun için köyde yaşamak bizi daha dinç yapar ve kendimizi daha çok iyi hissederiz . Köyün doğal organik ürünlerinden tüketerek , market ürünlerine gerek duymayız . Şehirde her şey marketten alındığı için oradaki şeyler fabrika ürünü olduğundan  insan sağlığını olumsuz etkiler . Oysa köyde böyle olumsuz bir durum olmaz . İstediğimiz meyveyi , sebzeyi ekerek hayatımızı kafamıza göre yaşayabiliriz . Köy hayatında insan  ilişkileri daha samimi ve daha içtendir .

 Ben anlayışı  yoktur , biz anlayışı vardır . Herkes  birbirine elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışır . Daha içten   daha yakın komşuluk ilişkileri vardır . İnsanlar birbirlerine daha çok güvenirler . Bunun için köy hayatı her  zaman daha iyidir . Köydeki öğrenci sayısı az olduğu için öğretmenler daha nitelikli  eğitim verebilir . Böylece köydeki öğrenciler de öğretmenle daha fazla vakit geçirmiş olur ve öğretmene  daha çok soru sorma imkanına sahip olur . Köyde ulaşım  sorunu yoktur . İnsanlar yürüyerek istediği yere kısa sürede varabilir . Böylece doğamız da kirlenmemiş olur . Köydeki insanlar  şehir hayatındaki gibi sularını pet şişelerde içmezler . Çünkü çeşmelerinden akan sular temizdir ve insan sağlığı için faydalıdır . Artık teknoloji hızla geliştiği için köyde internet çekmektedir . İnsanlar istediği bir ürünü internet alabilirler ve böylece şehre gitme gibi bir zorunluluğu da kalmayabilir .

Çocuklar internetten çeşitli eğitim videolarını  izleyebilir , filmleri izleyebilir , oyunlar oynayabilir . Köydeki çocuklar toprakla oynar , üstü başı çamur olur , doğanın o güzel kokusunu içine çekerler ve çocuklar   çocukluklarını istediği gibi yaşarlar . Köyde yaşayan insanlar gürültü kirliliğine maruz kalmazlar . Dışarının o gürültüsü içeri girmez ve köyün sakinleri gündüz işlerini bitirip akşam huzur içinde uyurlar . İşte tüm bunlar için köy hayatı insana her zaman fayda sağlar .

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok yardımcı oldu emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bence güzel bende münazaraya katılcam çok iyi yardımcı oldu teşekkürler... Vee münazarayıda biz kazandık.

    YanıtlaSil
  4. Biraz yardımcı oldu teşekkürler kazanacağımıza inanıyorum

    YanıtlaSil
  5. Daha iyi olmasını beklerdim ve daha çok yani daha avantajlı olmayı beklerdim ama yinede çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Çok İyi İlham Verdi Bu Konuda Münazara Yapacaklara Şiddetle Öneririm Nesnel Anlatım Tavan Olması Çok İyi Umarım Bununla Kazanırız Münazarayı İyi Günler Herkese

    YanıtlaSil

Deneme