Savaşların Kazanılmasında Kadınların Etkisi Olmuş mudur ? Nasıl ? Konulu Kompozisyon Yazınız .


Savaşların Kazanılmasında Kadınların Etkisi Olmuş mudur ? Nasıl ? Konulu Kompozisyon Yazınız .

Savaşların kazanılmasında kadınların etkisi olmuştur . Mesela bizim  ülkemizde yaşanmış olan Kurtuluş Savaşı sırasında kadınlarımız her zaman sahada olmuştur . Savaştan asla korkmamış ve kaçmamıştır . Kadınlarımız kahramanca , yiğitçe düşman askerleri ile mücadele etmiştir . Yeri gelmiş anne olmuş , yeri gelmiş asker olmuş , yeri gelmiş hemşire olmuştur . Yeri gelmiş vatan nöbeti tutan asker olmuştur .

Zaten bizim milletimizde kadın erkek ayrımı olmamış ordu millet anlayışı ile hareket edilmiştir her zaman . Nene Hatun, Fatma Bacı, Şerife Bacı, Halide Edip Adıvar, Nezahat Onbaşı,  Halime Çavuş, Gördesli Makbule  gibi kahraman kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'na büyük katkı sağlamışlardır . Kimisi evindeki bebeğini bırakıp savaşa katılmış , kimisi sırtına bebeğini bağlayarak cepheye erzak taşımış , kimisi  cepheye erzak taşırken çocuğu ile birlikte soğuktan donarak hayatını kaybetmiş ve daha niceleri ...  Bunun için kadınların savaşları kazanmasında elbette büyük katkısı olmuştur . Kadınlarımızı eğitirsek , onların da iş hayatında yer almasını sağlarsak onlar da çok büyük işler başarır ve başarmaya devam eder . Kadın sadece evde oturan , çocuk bakan bir role hapsedilmemelidir . Kadınlarımız her alanda  çalışmalı ve  ülkesine faydalı nitelikli bireyler haline gelmelidir . Eski Türklerde bile kadınlar savaşmıştır .

Mesela İskitler ( Tomris ) adında kadın hükümdar olduğunu biliriz ve kadın savaşçıların olduğunu biliriz . Kadınlar istediği zaman her şeyi yapabilir ve başarırlar . Savaşın kazanılmasında , barışın olmasında , insanlığa en büyük katkıyı sağlayan elbette kadınlarımızdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme