Ailenin Hayatımızdaki Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Ailenin  Hayatımızdaki Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Sağlıklı toplumların oluşmasının temelini atan en önemli kurum aile kurumudur . Çünkü bir toplumun temel yapı taşını aile oluşturur . Bireyin eğitimini aldığı  ilk yer de ailedir . İnsan ailede nasıl bir eğitim alırsa  ona göre şekil alır ve ona göre kişilik özellikleri gelişir . Aile ortamında sevgi ve saygı içinde  büyüyen bir çocuk ileride kendi ailesine de böyle  davranacaktır . Aile içinde anne ve baba çocuğa olumlu yönde örnek olmadığı takdirde anne ve babanın olumsuz davranışlarını çocuk model alacak ve yaptığı olumsuz davranışları da normal görecektir . Bunun için ailenin hayatımızdaki yeri çok ama çok önemlidir .

İnsanın sevgiyi hissettiği , ait olma duygusunu hissettiği , saygıyı öğrendiği , toplumsal kuralları öğrendiği yer ailedir . Çünkü aile bizim toplumumuz açısından çok özel  ve çok kutsal bir kurumdur . Bunun  için  ailenin temelleri saygı ve sevgi üzerine inşa edilmelidir .  Eşler birbiri ile sorunlarını konuşarak çözmeli , empati kurma  becerisine sahip olmalıdır . Çocuklar da ailesini  bu şekilde model aldığı takdirde toplumda yetişen insanlar daha bilinçli ve daha nitelikli insanlar haline gelir . Aile çocuğuna her konuda eğitim vermeye çalışmalıdır . Çevre temizliği , beden temizliği , çevreye duyarlık ,  merhamet , birlik ve beraberlik , dayanışma ,  yardımseverlik ,  cömertlik gibi duygular ailede kazandırılmalıdır . Ailemiz bizim her şeyimizdir . Bir derdimiz ,  sorunumuz   olduğunda bizim en yakınımızda olanlar onlardır . Bunun için  ailenin önemini bilmeliyiz .

Bize değer veren ailemize saygısızlık yapmamalıyız ,  onları üzmemeliyiz .  Sorumlu  bir kişi olmalıyız . Böylece hem ailemize hem de içinde yaşadığımız topluma daha faydalı bir birey oluruz . Gelişmiş bir ülke olmak için , kültürel değerlerimize sahip çıkabilmek için , bizi biz yapan değerlere sahip çıkabilmek için sağlıklı nesiller yetiştirilmelidir ve sağlıklı çocuklar yetiştirilmelidir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme