Anneler Günü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Anneler Günü İle İlgili  Kompozisyon  Yazınız .

Kendisini hiçbir zaman düşünmeyen , sadece evladı için canını vermeye hazır olan , evladını koşulsuz seven  , elleri öpülesi annelerimiz bizim en  kıymetli varlıklarımızdır . Onlar her anımızda bize  destek olan , arkamızda sırtımızı yasladığımız koca bir dağdır . Çünkü onlar evlatları için her türlü zorluğa göğüs gerebilecek kutsal varlıklardır . Annelik Yüce Allah'ın kadınlarımıza verdiği  çok güzel ve çok özel bir duygudur . Sadece çocukları olan anne değildir .  Kimsesiz bir çocuğu yetiştirme yurdundan alıp onu canından bir can gibi gören sevgili annelerimize de buradan yürekler dolusu selam olsun . Çünkü onlar da gerçek annelerdir ve hep öyle kalacaklardır .  Çünkü çocuk dünyaya getirmediği halde yetim ve öksüz çocuklara ana olmuş insanlarımız , kadınlarımız da bizler için elleri , ayakları öpülesi kıymetli canlardır .

Annelerimizin hayattayken kıymetini bilmeliyiz . Onlar bizi ne çilelerle dünyaya getirdi . Doğum anında yaşanan sancılar, doğum sonrası yaşanan sancılara rağmen bebeğime , evladıma sütüm olsun diyen kaygılı anneler , işte onlar çocukları için kendi ağrılarını bile görmezden gelirler . Yeter ki yavruları iyi olsun , yeter ki bir sağlık sorunları olmasın diye dua ederler . Bize bu kadar değer veren bizi bu kadar karşılıksız seven başka kim olabilir ki dünyada .  Anne sevgisinin , anne sıcaklığının yerini hiçbir şey tutamaz . Ama  çocuklarımıza , ana ve babasını kaybetmiş çocuklarımıza anne ve  babaları olamasak da onlara  anne ve baba sıcaklığını , sevgisini verebiliriz . Yeter ki içimizde vicdan olsun , sevgi olsun , merhamet olsun . Çünkü anası olmayan çocukların da anneye ihtiyacı vardır ve bu yavrularımız için de onlara anne olmalıyız . Bizim iyi olmamız için her türlü fedakarlığı yapan analarımızın kıymetini onlar yaşarken bilmeliyiz . Onlar yaşlandığı zaman asla onları ortada bırakmamalıyız , huzur evlerine terk edip gitmemeliyiz . Onlara acı , ıstırap çektirmemeliyiz .  Anneler Yüce Allah'a şöyle dua etmelidir : Allahım  iyi ki bana böyle hayırlı , merhametli  evlat verdin , şükürler olsun bana böyle bir evlat bağışladığın için '' . Bunu dedirtmeliyiz . Onların gönüllerini almalıyız . Onları arayıp hal ve hatırlarını sormalıyız . Onlara asla bağırmamalıyız , of bile dememeliyiz .

Unutmayın ki Sevgili Peygamber Efendimiz annelerimiz için  şu sözü söylemiştir : '' Cennet anaların ayakları altındadır''.  Kendilerine cenneti  layık görülen analarımızı sevmeliyiz ve onlara asla kötü davranmamalıyız . Onları çok ama sevmeliyiz . Çocukları için  her şeyi yapan tüm annelere yürek dolusu selam olsun , hepsinin  nurlu ellerinden öpüyorum .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme