İnsanlarla Münasebetin Ateşle Münasebetin Gibi Olsun , Çok Yaklaşma Yanarsın Çok Uzaklaşma Donarsın Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


İnsanlarla Münasebetin Ateşle Münasebetin Gibi Olsun  , Çok Yaklaşma Yanarsın Çok Uzaklaşma Donarsın Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan sosyal bir varlık olduğu için  birlikte yaşamak zorundadır . İnsan ilişkilerinde en önemli olan unsur ise mesafedir .  Mesafeyi  koruyabilmek  çok önemlidir . Bunun için birey olarak her zaman kendimize çeki düzen vermeliyiz , insanlar ile aşırı haşır neşir de olmamalıyız , onlara karşı aşırı soğuk da davranmalıyız . Bunun mutlaka bir ortasını bulmalıyız .

Çok aşırı samimiyet  bir zaman sonra insanların arasını bozmakta ve bu da kişilerin birbirlerine karşı düşmanca tavırlar almasına neden olmakta ve bunun sonucunda da  iyi iletişim denilen şey yok olmaktadır.   Çok fazla da soğuk olmak insana yakışan bir durum değildir. Düşünsenize hiç konuşmayan, muhabbet etmeyen, içten olmayan insanlar ile  vakit geçirmek zorunda olduğunuzu .  Ne yazık ki böyle kişilere bazen maruz kalabiliyoruz. İşte böyle olmak da iyi değildir. Her zaman  orta yol olmalıdır. İnsanlar ile iyi iletişim kurulmalıdır, içtenlik olmalıdır fakat insanların özel yaşamlarına müdahale edilmemelidir. Rahatsız olduğu konularda  başkalarına asla  laubali hareketlerde bulunulmamalıdır. Yani  mesafeli olunmalı, kişi haddini bilmelidir. Çok uzak da olunmamalıdır.

Bunun için her zaman  yeri ve zamanında nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranmalıyız. Ne çok aşırı muhabbet, ne çok aşırı uzaklaşma. İkisi de olmamalıdır. Orta düzeyde muhabbet olmalı ve böylece iletişim de etkili olmalıdır.  İlişkiler kalıcı olmalı, saygı ve sevgi daim olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme