Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 Her anımız sakin ve huzurlu geçmez . İnsan olduğumuz için iyi günlerimiz de olur , kötü günlerimiz de.  Hayatta başımıza farklı durumlar gelebilir .  Bizi çok kızdıracak olaylar yaşanabilir . Bu durumda yapacağımız  en önemli şey öncelikle kendimize bir beş dakika ayırıp sakin sakin düşünmektir . Bir anlık hiddetle karşı tarafın kalbini kırabiliriz , ağzımızdan olmadık laflar çıkabilir . Bunun için sinirli olduğumuz zamanlarda hemen kendimize gelmeliyiz ve sağduyulu olmalıyız . Sinirli anımızda boş bir odaya gitmeliyiz ya da dışarı çıkmalıyız . Çünkü sinir bir anda gelip geçen bir durumdur .  Bize yapılan haksızlık da olsa insanlara bunu öfkeyle anlatmamalıyız . Kibar bir şekilde hakkımızı aramalıyız ve gerektiğinde hayır diyebilmesini bilmeliyiz .

Kimi insanlar vardır . Bu insanlar çok iyi niyetli , özü sözü bir olan insanlardır . Böyle insanlar bir iftiraya maruz kaldığında , bir haksızlığa maruz kaldığında çabuk sinirlenebilir ve öfkesine hakim olamayabilirler . İşte bu durumda o iyi insanlar karşı taraf ya da taraflara sanki sorunluymuş gibi görünebilirler . Burada yapılacak tek şey kibar bir şekilde , aradaki saygıyı aşmadan hakkımızı arayabilmektir .  Öfke ile , kavga ve şiddet ile sorunları çözemeyeceğimiz gibi  daha da büyütürüz  .  Bazen hayatta zor durumlar yaşayabiliriz . Kimi kendini bilmez , densiz insanlar sizi üzebilir , öfkelendirebilir ve o anda ne yapacağınızı bilemeyecek şekilde aşırı sinirlenebilirsiniz  . Hemen o arada kendinize gelin ve şunu deyin : '' Hayır ben  sağlıklı düşüneceğim ve sorunlarımı da sinirlenmeden halledeceğim . Çünkü bunu yapabilecek kabiliyete sahibim .'' Kendinize  telkinlerde bulunun . İşte o zaman daha mutlu olacaksınız , sorunlar daha kolay çözülecek ve sizi üzenler bu yaptıklarından belki de pişman olacaklar . Onun için her zaman  sağduyulu olun ve sakın ola bir öfke ile  kalpleri kırmayın ,  üzmeyin ve üzülen siz olmayın .

İşlerinizi nazik bir şekilde yapmaya çalışın , sizi sinirlendirenler ile de  sorunlarınızı konuşarak halletmeye çalışın . Böylece belki yanlış anlaşılmalar olduğunu anlayacak ve insanlar arası iletişim kurmada da daha başarılı olacaksınız ve  toplumda  saygın biri olacaksınız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme