Zararın Neresinden Dönersen Kardır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Zararın Neresinden Dönersen Kardır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatımızın belli dönemlerinde yanlışlar yapmışızdır . Bazen karamsarlığa düşmüş  ve her şeyden elimizi , eteğimizi çektiğimiz dönemler olmuştur . Çünkü  yaptığımız işlerde başarıyı yakalayamamış ve bunun sonucunda da hayal kırıklığına uğramışızdır . Ama her ne olursa olsun hayattan umudunu  asla kesmemek gerekir .   Öğrenilmiş çaresizlik içine girmeden yolumuza devam etmeliyiz . Çünkü her  ne kadar zararda da olsak önemli olan o zarardan bir an önce dönebilmektir.  Çünkü zararın neresinden dönersek dönelim bu bizim için faydalı olur .

Örneğin ; bir hamile giyim mağazası açtık . Açtığımız bu mağaza işlek bir caddede olmadığı için günden güne zarar etmeye başladık . Zarar ettiğimiz halde bu işe bile bile devam ettiğimiz takdirde  çok zorlu bir sürece girebiliriz . Önemli olan  bu işe bir an önce son vermek ya da daha işlek bir caddede dükkan kiralayıp orada bu işe devam etmek daha faydalı olur . Yani zararın neresinden dönersek dönelim , bu bizim için kar olur . Ya da başka bir örnek vereyim :  Liseye kadar hiç ders çalışmamış , hep sokaklarda boş boş gezmiş olabileceğinizi düşünün. Arkadaşlarınız üniversite sınavına çalışıyor ama siz daha hiçbir konuyu bilmiyor olabilirsiniz. Bu durumda yapacağınız tek şey umutla yola devam etmek , bu zararlı  yoldan yararlı yola dönebilmektir . Şunu yapmalısınız : Hemen üniversiteye hazırlık kitapları alıp  çok iyi bir şekilde çalıştığınız zaman siz de ilerde iyi bir meslek sahibi olursunuz ve ilerde de asla benlik karmaşası yaşamazsınız , kendinizi mutsuz ve boş bir insan hissetmezsiniz. Belki ilk yılda hemen sınavda büyük başarı  sağlayamayabilirsiniz ama vazgeçmediğiniz takdirde başarı sizi bulacaktır zaten . 

Bunun için  hayatta , her zaman bir çıkar yol olduğunu unutmayın  ve  umutla , azimle hayata tutunun ve geleceğinizi kendi ellerinizle mahvetmeyin . Çünkü ilerde başınızı taşlara da vursanız kar etmez. Zarardan hemen dönün ve asla vazgeçmeyin .

1 yorum:

Deneme