Ya Bir Yol Açın Ya Da Yoldan Çekilin Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Ya Bir Yol Açın Ya Da Yoldan Çekilin Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta  insanların   kendine  göre hedefleri vardır . İnsanlar bu hedeflerinin ve hayallerinin peşinde koşarak yaşama daha  fazla tutunmaya çalışırlar .  Kimi insanların hedefleri ise başkalarının işine karışmak , başkalarına destek olmak yerine köstek olmak ve moral bozmaktır . 

Bu tip insanlar ne yazık ki çevremizde çokça vardır.  Böyle insanlar başkalarının işine ya karışmamalıdır ya da kendi yoluna bakmalı veya  insanlara olumlu söylemlerde bulunmalıdır . Ya bir probleme çözüm bulmalıyız , eğer çözüm bulamıyorsak boş boş konuşarak karşıdaki kişinin canını sıkmamalıyız ve susmayı bilmeliyiz . İşte bunun için " Ya ya bir yol açın ya da yoldan çekilin!"  sözü boşa söylenmemiştir. İnsanlara faydalı olmak için uğraşmalıyız. İnsanları mutsuz ederek bundan mutluluk duyan zavallı kimseler haline dönüşmemeliyiz . Eğer elimizden hiç bir şey gelmiyorsa yolumuza, işimize bakmalıyız  .

İşte böyle olduğumuz zaman kimseye zarar vermemiş oluruz , kimsenin moralini bozmamış oluruz . Böyle yapınca da insanların hayallerine  karışmamış oluruz , ülkemiz ve insanlık daha çok gelişir .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme