Ben Vatanım İçin Ne Yapabilirim ? Konulu Kompozisyon Yazınız .


Ben Vatanım İçin Ne Yapabilirim ? Konulu Kompozisyon Yazınız .

Vatan denilen yer  içinde doğup büyüdüğümüz , şehitlerin kanı ile sulanmış ve kazanılmış toprak parçasıdır .  Vatan  benim ruhumdur , özgürlüğümdür ,  nefes alışımdır . Ben vatanım için  şunları yaparım : Her şeyden önce iyi bir insan olurum . Vatanıma, milletime, aileme vb. hayırlı bir evlat olurum .  Vatani görevlerim ne ise onu hakkı ile yerine getirmeye çalışırım . Vatanıma ihaneti asla kabul etmem ve  vatana ihanet etmem .

Vatanım için  çok ama çok çalışırım . Elbette  vatan için hepimiz ölmeye hazırız fakat çalışarak vatanı ileri götürmek de çok  önemli bir görevdir .  Şehidimin kanı ile sulanmış olan ay yıldızlı al bayrağımın her zaman göklerde dalgalanması için çok ama  çalışırım . Nitelikli ve bilinçli bir birey olmak için var gücümle çalışırım . Vatanımı bölmek isteyen hain terör örgütlerine asla izin vermem ve gerektiği zaman bu yolda canımı vermeye hazır olurum ve ölümden  korkmam .  Vatan demek namus demektir . Onun için  bu vatanın bir karış toprağını bile düşman güçlere asla teslim etmem . Ana dilimi , kültürümü , gelenek ve göreneklerimi bu vatanda öğrendim ben . Bu vatan benim her şeyim . Bu vatan benim  ömür  boyu yaşayacağım kutsal topraklardır . Onun için bu vatan için her şeyi yaparım . Ülkemin  her geçen gün daha çok gelişmesi için  bilim yolunda ilerlemeye çalışırım . Çevremdeki insanlara iyi yönde örnek  olurum .

Vatanımın  tüm evlatlarının  çok çalışması için kendimden küçüklere de bu konuda  yardımcı olurum . Vatanımın batmaması için , bağımsızlığımızın ömür boyu sürmesi için her zaman   ölmeye hazır olurum . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi ‘’ Ya İstiklal  Ya ölüm’’ için bu yola devam ederim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme