"Sıkıntısız ve çilesiz elde edilen başarıları kısa zamanda kaybolmaya unutulmaya mahkumdur" Sözü İle İlgili Kompozisyon


"Sıkıntısız ve çilesiz elde edilen başarıları kısa zamanda kaybolmaya unutulmaya mahkumdur" Sözü İle İlgili Kompozisyon

Her insan başarılı olmak , yaptığı işten en iyi olmak ister . Bir öğrenci ya da bir öğretmen elbette yaptığı işin çok iyi olmasını arzular . Ancak şunu da unutmamak gerekir ki kalıcı başarılar tesadüfler sonucu elde edilemez . Kısa süreli başarıların etkisi de kısa süreli olur ve çabucak unutulmaya mahkum olur .

Günümüzde özellikle kitle iletişim araçlarının da etkisi ile kısa süreli başarılara   çok şahit oluyoruz . Mesela bazı şarkıcılar bir şarkı ile kısa süreliğine de olsa parlıyor . Herkes o şarkıyı ve şarkıcıyı konuşuyor ama kısa süre unutulup gidiyor . Oysa yıllar önce hayatını kaybetmesine rağmen hala akıllarda kalan ve şarkıları , türküleri hiç eksilmeden dinlenen sanatçılar var . Ya da Mimar Sinan gibi yaptığı eserler yüzyıllardır dimdik ayakta olan üstatların yanında daha inşaatı bitmeden yıkılan yapılar var . Bunun nedeni insanların kısa sürede başarılı olma isteğidir . Ancak kalıcı başarılar sağlam bir temele oturmak zorundadır . Alın teri dökülerek , çalışarak çabalayarak elde edilen başarılar da kalıcı olur .

" Yokuşta akmayan ter inişte göz yaşı olur " demişler . Kısacası çalışmadan , çabalamadan , sıkıntı çekmeden başarılı olmak isteyenler mutlaka hüsranla karşılaşırlar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme