Her İnsan Kendi Başarısının Mimarıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Her İnsan Kendi Başarısının Mimarıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanı  farklı kılan ona  verilmiş olan akıldır . İnsan aklı ile , sevgisi ve sezgisi ile kendisine ve çevresine mutluluk saçabilir . Kendini geliştirebilir ve olumlu yönde değiştirebilir . Her insan kendi başarısının mimarıdır  . İyi bir mimar olmak da insanın kendi elindedir . Sürekli şikayet etmeyi bıraksak , bu hayatın bize bir kere verildiğini bilsek ve ona göre hareket etsek ne güzel olur . Yeri geldiği zaman disiplinli olalım , planlı olalım ama yeri geldiği zaman da anı yaşayalım .

İnsan hayata  bakış açısını olumlu yönde değiştirmelidir . İçindeki kötülüklerden kurtulmalı ve yeri  geldiği zaman gerçekten  affetmeyi de bilmelidir . Sorunlara çözüm üretmelidir , yıkıcı değil yapıcı olmalıdır . Başarmak için ebette çok çalışmalı ve fakat bir başarısızlıkta da hemen pes etmemelidir . Çünkü o başarısızlık bile aslında başarıya ne kadar yaklaştığımızı gösterir . Tekrar tekrar denemekten vazgeçilmemelidir .  İnsan korku ve kaygıları ile baş edebilmelidir . Sevmelidir, saygılı olmalıdır .  Kendisi olmalıdır, özenti olmamalıdır . Özünden uzaklaşmamalıdır . Hür iradesi ile hareket etmeyi bilmelidir . Kimseye karışmamalı , kimsenin kendi işlerine karışmasına  fırsat vermemelidir .

"Mış" gibi yaşamamalıdır .  Nasıl istiyorsa öyle yaşamalıdır. Yeri geldiği zaman kendini yenilemelidir.İşte tüm bunları yaptığı zaman hayatta mutlu olabilir ve başarılarının mimarı  olarak hayata devam eder.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme