Eski Bayramlar İle Günümüzdeki Bayramlar Arasında Ne Gibi Farklar Vardır ?


Eski Bayramlar İle Günümüzdeki Bayramlar Arasında Ne Gibi Farklar Vardır ? 

Eski bayramlarda genelde el öpme ziyaretleri daha fazla olurdu . Şimdi yine var fakat ailelerin çalışma yerleri değiştiği için , insanlar anne ve  babasının yanına gidemediği zaman telefondan arayıp  bayramı kutluyorlar . Eskiden  geniş aileler bayram sofrasında olurdu . Şimdi ise  bazı kimseler bayramı tatilde geçirmeyi tercih ediyor .  Eskiden  çocuklar kapı kapı dolaşarak şeker toplamaya çıkardı . Günümüzde ise şehirlerde insanlar birbirini  fazla tanımadığı için ve birbirine fazla güvenmediği için çocuklarını şeker toplamaya göndermiyor . 

Eskiden çocuklara  harçlıklar mendil içinde veriliyordu günümüzde ise çocuğun eline gösterilerek  vermeye başlandı . Eskiden insanlar birbirlerine gelip gitmeyi daha çok severdi , çünkü bayramın tadı böyle çıkardı . Günümüzde ise bayram zamanı kimi insanlar evime misafir gelmesin diye evde bulunmamayı tercih ediyor. Bu durumda insanlar arasındaki samimiyeti azaltıyor  . Eskiden  ailesini göremeyen kişiler sadece telefonla arayarak bayramı kutluyordu , şimdi ise herkes birbirini cep telefonlarından arayarak hasret giderebiliyor . Eskiden bayramlarda gelenek ve göreneklere daha çok uyulurdu . Günümüzdeki bayramlarda ise insanlar  bayram için fazla hazırlık yapmamaya başladı .Eskiden bayramlar ve insanlar daha samimiydi . Şimdi ise bu tat fazla kalmadı ama yine de bayramlar güzeldir .

Eskiden bayramlarda herkes erkenden kalkar , kahvaltılar kurulur , misafirler gelirdi. Şimdi ise  insanların erken kalkma diye pek bir derdi kalmadı . Geç saatlerde yatıldığı için geç saatlerde de kalkmaya devam ediliyor .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme