Elimde Sihirli Değnek Olsaydı Nelerin İyi Olmasını İsterim Konulu Uzun Yazı Yazınız .


Elimde  Sihirli Değnek Olsaydı Nelerin İyi Olmasını İsterim Konulu Uzun Yazı Yazınız .

 İnsan olarak her zaman mutlu , huzurlu ve güvenli bir hayat yaşamak isteriz . Çünkü bu  güzel duygular ve bu mutlulukları her insan hak eder . Ama ne yazık ki hayatın koşulları çok farklı olduğu için hiç kimse dört dörtlük bir hayat yaşamaz . Elimde sihirli değnek olsaydı şunların olmasını isterdim :

Savaşların olmamasını isterdim . Savaş anında üzerlerine bomba yağan çocuklar diye bir kavram olmamasını isterdim . Çocuklarımın savaşlarda ölmemesini , ailelerin yok olmamasını isterdim . Öncelikle savaşları yok ederdim ve dünyada savaş diye bir kavramın olmamasını sağlardım . Hiç kimseyi ana vatanından koparmazdım . Mülteci diye de bir kavramın olmamasını sağlardım . Dünyadaki tüm insanların barış , huzur ve güvenli bir ortamda özgürce yaşamasını sağlardım . İnsanlar arasında ırk ayrımı yapılmamasını sağlardım . Ötekileştirme, ayrım yapma diye bir kavram da olmamış olurdu . Her türlü terör örgütüne gereken dersin verilmesini sağlardım . İnsanların bilinçli olmasını ve nitelikli bireyler olmasını sağlardım . Bilimin iyi niyetle yapılmasını sağlardım . Cani insanların zalim insanların bilim ve teknolojiyi kötü kullanmalarına asla ve asla izin vermezdim .  Çok katlı binalar yerine tek katlı evler yapardım . Dünyadaki yeşil alanların çoğalmasını sağlardım . Sanayi atıklarının havaya karışmaması için yeni buluşlar yapardım . Doğal kaynakların yok  edilmemesini sağlardım . İnsanların her zaman iyi niyetli olmasını isterdim . Hiçbir insanın canının yanmasını istemezdim . Suçluların hak ettikleri cezayı çekmelerini isterdim .

Suçluların tekrar suç işlememesi için  hapishanelere  kütüphaneler yaptırılmasını isterdim . Böylece insanların  bilinçli olmasını isterdim. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi özgürce  yaşamak ve yaşatılmak isterdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme