Çocuk Ve Ağacın Yetişmesi Arasındaki Benzerlikler Nelerdir ? Konulu Kompozisyon


Çocuk Ve Ağacın Yetişmesi Arasındaki Benzerlikler Nelerdir ? Konulu Kompozisyon

Ağaç  büyümek için ,  serpilmek için suya ihtiyaç duyar güneşe ihtiyaç duyar .  Ağacın iyi bir meyve verebilmesi için o ağaca iyi bir bakım yapmak gerekir . Toprağının verimli olması gerekir , güneşi iyi alması gerekir , ilacının zamanında sıkılması gerekir , budanması gerekir vb. Yoksa o ağaç gür olmaz  ve meyveleri de çürük olur .

Çocuk da tıpkı ağaç gibidir . Çocuğun büyümesini sağlayan şey  ise ona verilecek olan sevgidir . Anne , baba, abla,  kardeş sevgisidir . Ait olmak duygusunu hisseden ve mutlu bir ailede olan çocuk da  ilerde topluma faydalı çocuk olur . Eğer çocuğa sevgi verilmezse , çocuğun ilgi ve ihtiyaçları ile ilgilenilmezse  o çocuğun ne kendine faydası olur ne de içinde yaşadığı topluma . Bitkiler  ışık ile büyür ve gelişir . Çocuklar da bilgi ile büyür . Onun için çocuklarımızın mutlaka iyi bir eğitimden geçmesi gerekir . Bunun için nasıl ki bir ağacı su ile , sevgi ile besleyip büyütüyorsak aynı muameleyi çocuğumuza da göstermeliyiz .  Çocuğumuzu iyi yetiştirmeliyiz , onu kimseye muhtaç etmemeliyiz . Onun  kötü arkadaşlar ile oynamasına izin vermemeliyiz .

Çocuğun kendisini hem fiziksel açıdan hem de ruhsal açıdan iyi hissetmesi için onu koşulsuz sevmeliyiz . Çocuğumuza çocukluğunu yaşatma sorumluluğunu yerine getirmeliyiz .  İşte ağaç ile çocuk arasındaki  benzer yönler bunlardır .


3 yorum:

Deneme