Kendinizi Görme Engelli Olarak Düşününüz . Bu Konuda Kompozisyon Yazınız .


Kendinizi Görme Engelli Olarak Düşününüz . Bu Konuda Kompozisyon Yazınız .

Sabahın  ilk ışıkları yüzüme vuruyor fakat ben o ışıkların rengini göremiyorum . Yüzümde sıcacık güneşin sıcaklığını  hissediyorum  . Güneşi görebilseydim ve güneşin gözlerime girmemesi için ben de diğer gören insanlar gibi gözümü kapatmak isterdim .  Aynanın karşısına geçiyorum  , gördüğüm tek şey ise koca bir karanlık hala sabah olmamış gibi . Yine içimi bir hüzün kaplıyor . Gözlerimin rengini, saçlarımın rengini görmek istiyorum . Kendimi görsem acaba güzel mi derdim kendime merak ediyorum .

Dişlerimin yapısı nasıl , gülüşüm nasıl hep bunları merak ediyorum . Daha sonra  kahvaltı yapmak için mutfağa doğru yöneliyorum ve elimdeki asam ile düşmemeye çalışıyorum . Annem çayımı bana doğru uzatırken , çayımı  almak için elimi  uzattığımda tam olarak çayımı alamıyorum ve annem elimden tutarak bana çayımı veriyor . Annem dışarı bakıyor ve artık havalar soğumuş , sonbahar gelmiş diyor. Sonbaharı yaşadım , hissettim fakat bir kere de olsa solmuş , sararan yaprakları görmek isterdim . O yapraklara bakarak o soğuğu içime çekerek, dışarıda koşarak arkadaşlarımla oynamak  isterdim . Annem artık okul vaktinin geldiğini söylüyor ve  beni elimden tutarak okula götürüyor . Bir gün de olsa hiç kimse bana yardım etmeden okula gitmek isterdim . Okulumu, öğretmenlerimizi , sınıf arkadaşlarımı görmek isterdim.  İlkbaharın geldiğini , kış mevsiminin geldiğini görmek isterdim. Acaba renkleri bir gün görebilir miydim ? Acaba ben de diğer arkadaşlarım gibi annemi, babamı, kardeşlerimi bir kere de olsa dünya gözü  ile görebilir miydim ?

Bir gün mutlaka göreceğim diyorum kendime   her gece Allah'ıma dua ediyorum . Göreceğim çünkü çünkü , ben de dua ediyorum Allah'a , çünkü büyük Allah dualarımızı geri çevirmez. Ama her şeye rağmen hayatı , ailemi, okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum . Göremesem de hayatta yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme