Bir Ülkenin Geleceği O Ülke İnsanlarının Göreceği Eğitime Bağlıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon


Bir Ülkenin Geleceği O Ülke İnsanlarının Göreceği Eğitime Bağlıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bir ülke her alanda gelişmek istiyorsa öncelikle o ülkenin insanlarının iyi bir eğitimden geçmesi gerekir . İyi bir eğitim alan çocuk da elbette üretken olacak , çalışkan olacak ve nitelikli olacaktır . Eğitim o kadar önemli bir şeydir ki bir milleti ya var eder ya da yok eder . Eğer iyi bir eğitim verilirse o milletin fertleri ülkeleri için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapar . Kötü bir eğitim verilirse o ülke yok olur, dağılır, parçalanır . 

Ülkemizin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için eğitime çok önem vermeliyiz . Ülkemizde her bir çocuğun iyi eğitim alabilmesi için devlet bu konuda üzerine düşen görevleri yapmalıdır . İyi bir eğitime tabi tutulmayan çocuk kalıp yargıları ile yaşamaya devam edecektir . Kendini geliştirmek için en ufak bir çaba harcamayacaktır . İyi bir eğitim verildiği zaman ise çocuk bilinçli olacaktır .  İyi bir eğitimin yanında çocuklara iyi bir insan olmayı da öğretmek gerekir . Çocuk iyi eğitimi alsın , iyi insan olsun ki o ülke daha da gelişsin ve başka ülkelere örnek olsun . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de eğitim ile ilgili şu sözü söylemiştir :

‘’Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’’ Özgür olmak için, ilim ve fen yolunda ilerlemek için, vatanımızın birliği ve  dirliği için  eğitim almamız şarttır . Hiçbir çocuğumuz nitelikli bir eğitimden ve nitelikli bir öğretmenden mahrum kalmamalıdır . Eğitme ülke olarak her şeyden daha çok önem vermeliyiz . Çünkü her türlü başarı ya da başarısızlığın sebebi eğitimdir.

6 yorum:

  1. çok yardımcı oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Güzeldi. Teşekkürler sayenizde Tr sözlüm 100 oldu.

    YanıtlaSil
  3. Muhtişim bi şi sagolun var olun

    YanıtlaSil
  4. mükemmeldi teşekürler

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş yardımcı olduğunuz için tşk.:))))))))

    YanıtlaSil

Deneme