‘’Çevremizdeki Canlılara Nasıl Davranmalıyız.’’ Sorusundan Yola Çıkarak Öğretmeninizin Rehberliğinde Bir Konuşma Yapınız.

‘’Çevremizdeki Canlılara  Nasıl Davranmalıyız.’’ Sorusundan Yola Çıkarak Öğretmeninizin Rehberliğinde  Bir Konuşma Yapınız.

Burada beni dinlemek için gelmiş olan ve bana değer veren tüm arkadaşlarımı ve öğretmeni en içten duygu ve düşüncelerimle selamlıyorum .
Değerli Arkadaşlar !
Biliyorsunuz ki çevremizdeki canlılar korunmaya muhtaçtır . Çünkü onların da canı vardır. İnsanlar nasıl sevgiye ihtiyaç duyarsa , bitkiler ve hayvanlar da ilgiye  ve sevgiye gereksinim duyar . Çünkü bu duygular onların en doğal hakkıdır . Onlara asla eziyet etmemeliyiz . Kendimizi onların yerine koyarak empati kurma becerisine sahip olmalıyız . Hayvanların da yavruları olduğunu unutmamalıyız . Çünkü onlar da  bir anne ve babadır . Canlılara sevgi ile yaklaşmalıyız . Bu konuda  merhametli ve vicdan sahibi olmalıyız .

Sevgili arkadaşlar!
Unutmayın  ki onlar  da bu doğada yaşıyor . Çünkü bu doğanın dengesini onlar sağlıyor . Onlar olmasa hayatın tadı olmaz . Onlar olmasa doğanın ekolojik dengesi bozulur . Çevremizdeki canlıları öldürmemeliyiz . Bunu yapan canileri gördüğümüz zaman ilgili kurumlara  onarı şikayet etmeliyiz . Unutmayın ki Yüce Allah’ın yarattığı her can biriciktir ve değerlidir . Bunun için çevremizde gördüğümüz her canlıyı sevmeliyiz , onları korumalıyız . Örneğin bir ağacın dalını kırmamalıyız ,  yaş bir ağacı kesmemeliyiz , ağaçların dibine çöp atmamalıyız . Canlı olan hiçbir şeye işkence yapılmamalıdır . Bu doğada özgürce yaşamak için , hiçbir canlıya zarar vermemek için bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi insanca yaşamalıyız, canlılara asla zarar vermemeliyiz .

Konuşmamı dinleyen değerli arkadaşlarıma ve öğretmenime teşekkür  ediyorum. Esenlikler dilerim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme