Sporun Faydaları İle ilgili Kompozisyon

Sporun Faydaları İle ilgili Kompozisyon

Spor insanın hem bedenen hem de ruhen sağlıklı kalabilmesi amacıyla yapılan faaliyetlere verilen genel addır . Birçok çeşidi olmasına rağmen hangi spor dalı olursa olsun mutlaka insanlara fiziksel ve psikolojik birtakım faydalar sağlamaktadır .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal “ Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. “ diyerek spor yapmanın yalnızca fiziksel değil zihinsel olarak da önemli faydaları olduğuna işaret etmiştir . Spor yapmak bu tür faydalarının yanı sıra sosyal olarak da bireye büyük katkı sağlar . Spor yapan insanlar kötü alışkanlıklardan ve kötü karakterli insanlardan uzaklaşır . Toplum içerisinde saygın bir yer edinir . Özellikle öğrenciler arasında spor ile uğraşanlar daha dikkat çeken kişiler olur . Spor ile uğraştıkça boş işlere zaman ayırmaktan kendimizi kurtarmış oluruz . Spor vücudumuzun genç ve diri kalmasına katkı sağlar . Hastalıklara yakalanma riskini azaltır .

Bazı insanlar sporun eğitim vb. alanlardaki çalışmalara engel olduğunu düşünse de durum hiç de öyle değildir . İnsanlar zamanı doğru kullanmayı bildiği sürece spor bırakın eğitime zarar vermeyi , yoğun çalışmalar arasında bir rahatlama sağlayarak önemli faydalar bile sağlar . Bu yüzden hem bedenen hem de ruhen sağlıklı kalabilmek için her daim spor yapmalıyız .

4 yorum:

  1. Çok yardımcı Oldunuz Teşekkürler saygılarımla



    HİKMET MERT KUTAÇ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Napim bana sjsjsjsjsjsjsjsjsjsjshjsjsjjssjjssjsjsjsjsjsjsjsjshshhsshshshshshshshshshshshsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjubd ğönğkcwbk9 xhüpd qu9d 1ud08vquve0ogd9e1v9ıvs19ıv1gs9ovsğ

      Sil
  2. teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Deneme