"Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir "özdeyişinden yola çıkarak Atatürk’ün öğretmenler hakkındaki fikirlerini açıklayınız .

"Eserinin  üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir " özdeyişinden yola çıkarak Atatürk’ün öğretmenler hakkındaki fikirlerini açıklayınız . 

Her sanatkar eserinin üzerine imzasını atar . Onun kendine ait olduğunu , onu kendisinin yaptığını belirtmek için eserinin görünen yerine imzasını atar . Ama öğretmenler öyle değildir . Bir mum misali kendileri eridikçe öğrencilerini aydınlatmaya devam ederler ve onları en çok mutlu eden şey yetiştirdikleri çocukların mutlu ve başarılı olduklarını görmektir .

İşte öğretmenlik bu kadar ve yüce bir meslektir . Atatürk de bir memleketin savaşla kurtarılabileceğini ama ilim ve irfan ordusu olmadan yaşatılamayacağını düşündüğü için öğretmenlik mesleğine çok değer vermiştir . “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır .” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini kurmak görevini öğretmenlere vermiştir . Kendisi de kara tahtanın başına geçerek yeni harfleri öğreten baş öğretmen olmuş ve hayatı boyunca eğitim öğretime önem vermiştir . Öğretmenlere o kadar saygı duymuştur ki sınıfa girince cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir demiştir . Atatürk yurdun her köşesine okullar açtırıp öğretmenler göndererek vatanımızın ilim ve fen yolunda ilerlemesi için elinden geleni yapmıştır .

Öğretmenlik ömür boyu süren bir öğrenme çabasıdır . Kendinden çok öğrencilerinin mutluluğunu düşünen , görevi insanı işlemek olan idealist insanlardır öğretmenler . Atatürk de bu mesleğin kıymetini çok iyi bilmiş ve her daim el üstünde tutmuştur .

- Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözü ile ilgili kompozisyon 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme