Fiilimsiler İle İlgili Hikaye Yazınız.


Fiilimsiler İle İlgili Hikaye Yazınız.

Dışarıda yazdan kalma bir gün  vardı . İnsanlar  sıcak günün  son demlerini yaşıyordu .  Biraz yürümeye başladım ve parka geldim . Parkta çocuklarını eğlendiren anneler, kitap okuyan  babalar vardı. Galiba kitap okuma oranı ülkemizde artmaya başlıyordu. Ben bunları düşünürken karşımdaki yabancı biri ile  kısa süreliğine bakıştık . Bu kişiyi tanıyordum sanki .  Yabancı kişi bana  gülümseyerek merhaba beni tanıdın mı dedi . Ben  ise hayır dedim .  Daha sonra konuşmaya başladık.

O kişinin çocukluk arkadaşım olan Şeyma olduğunu anladım.  Ayıp etmiştim kıza ama geri gönlünü almayı başardım. Ona gülümsemek çok yakışıyordu. Oturup sohbet etmeye başladık. Sararan  yapraklar  rüzgarın da esmesi ile  yerlere dökülüyor ve hava akşama doğru soğumaya başlıyordu. Şeyma ile birlikte daha sonra yürüyüşe çıktık. İstanbul’u merak ediyordu Şeyma . Çünkü buraya okumaya gelmiş,  ailesi ise Kayseri’de kalmıştı. Ona İstanbul’un görülesi yerlerini gezdirdim. O da çok mutlu oldu. Daha sonra markete girdik ve marketten  yiyecek bir şeyler aldık. O sırada bir adam kasiyer kıza bu yazar kasada bir sorun var galiba dedi. Kız da hemen düzelteceğim diyerek cevap verdi. Adam bilmişlik yaparak  bana ver ben hemen düzeltirim dedi. Kız ise ona teşekkür etti ve kendisi yazar kasayı  düzeltti. Şeyma ile marketten çıktık. Şeyma  bana burada insanın  tanıdık dostunun olması çok güzel bir duygu dedi. Ben de gülümsemeye başladım. O da mutlu oldu.

Yürürken yanımızdan hızla bir araba geçti. Ne  bitmez, tükenmez bir trafiği vardı bu İstanbul’un. İnsandan  çok araba vardı sanki. Daha sonra Şeyma ile bir banka oturup marketten aldığımız yiyecekleri yedik. Akşama doğru oradan ayrıldık.

Not : İsim fiiller kırmızı ile , sıfat fiiller yeşil ile , zarf fiiller ise mavi ile gösterilmiştir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme