Kişisel Gelişimde Aile Etkilidir Konulu Münazara Yazınız.


Kişisel Gelişimde Aile Etkilidir Konulu  Münazara Yazınız.

Kişisel gelişimde en büyük etken ailedir . Çünkü çocuğun temel becerileri aldığı , temel ahlaki eğitimi aldığı yer ilk olarak ailedir . Çocuğun gruba ait olma ihtiyacını karşıladığı , güven duyduğu yer de ilk olarak ailedir .  Ailesi tarafından  bu güzel  sevgiyi alan çocuk da ileride mutlu olur .

Çocuğun ailesi çocuğa her zaman iyi model olmalıdır .  Eşler birbirine karşı saygılı olmalı ve birbirini sevmelidir . Aile içinde şiddet , kavga olmamalıdır . Çocuğun kişisel gelişiminin sağlıklı olması için aileye büyük görevler düşer . Aile mutlu ve huzurlu bir aile olursa orada büyüyen çocuk da yaşamında mutlu olur ve kişisel gelişimi de olumlu yönde gelişir .  Çocuk sevgiyi , saygıyı ailede öğrenir . Çünkü orada dünyaya gelmiştir . Bir çocuk ailesinden  sevgiyi alamadıysa ilerde ne kadar iyi bir ortamda olursa olsun bu ihtiyacını karşılamadığı için kendinde hep bir eksiklik hisseder ve  tam anlamı ile mutlu olamaz . Çünkü sevginin hissedildiği en önemli yer aile kurumudur .

Aile bireyleri arasında sağlıklı bir ilişki ortamı olmalıdır . Bu sağlıklı ilişki de doğrudan çocuğun kişisel gelişimine olumlu yönde etki eder .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme