Özgüven ve Ego Arasındaki Fark İle İlgili Kompozisyon


Özgüven ve Ego Arasındaki Fark İle İlgili Kompozisyon

Özgüven insanın kendi yeteneklerinin farkında olması ve bu yeteneklerini nasıl kullanacağın bilmesidir . Yani özgüven insanın kendisini tanımadır . Kendisini tanıyan insan yeterli ve eksik yönlerini iyi bildiği için hem iş hayatında hem de sosyal hayatında buna göre davranır ve kendisine güvenir .

Ego ise bir insanın kendisini aşırı derecede büyütmesi , kendisinde olmayan özellikler  varmış gibi davranmasıdır . Yani ego tabiri caizse bir kedinin aynanın karşısına geçince kendisini  bir aslan gibi görmesidir . Ego içerisinde kibir barındırır . Yani egosu olan insanlar her şeyi kendilerinin bildiğini sandıkları gibi başkalarını da her konuda çok kolay eleştirebilirler . Bu tür insanlar takım çalışmasından ziyade başkalarına emretme ve hükmetme eğilimindedirler . Özgüven gayret, azim gibi olumlu duygular taşırken egoda hırs ön plana çıkar . Hatta ego insana ulaşmak istediğini elde etmede yolunda her şeyi mübah gösterir . Aslına bakılırsa ego bir tür yetersizliktir . Hayatta başarısız olan , kendini ezik hisseden insanlar bir tür savunma mekanizması olarak bu yolu kullanırlar .

Başarılı ve saygın bir hayat sürdürmek için öz güvenimiz yüksek olmadır . Toplum içerisinde kendisini rahat ifade edebilen biri olmak önemlidir fakat ego hiçbir zaman iyi değildir .

- Dünyamız İçin En Tehlikeli Canlı İnsandır Sözüne Katılıyor Musunuz ? Neden ?

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme