‘’Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Her insan doğar , büyür, yaşar ve ölür . Çocuklarımız da bir gün bizler gibi yetişkin kimse olacaktır . Çünkü bu gelişimin gereğidir .  Onun için  geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızı şimdiden iyi yetiştirmeye çalışmalıyız . Çocuklarımıza her şeyden önce iyi bir  insan olmayı , erdemli bir insan olmayı  öğretmeliyiz . Kalp kırmamayı , can yakmamayı , ah almamayı öğretmeliyiz .

Daha sonra çocuğumuzun iyi bir ortamda büyümesini sağlamalıyız . Ona kötü alışkanlıklar öğretmemeliyiz . Yani çocuklarımız mutlu ve huzurlu bir aile ortamında büyümelidir . Sevginin ve saygının olduğu yerde büyümelidir çocuklar . Onun için biz yetişkinler onlara her yönümüz ile iyi bir örnek olmalıyız ve onlara asla kötü sözler söylememeliyiz . Daha sonra okula başladığında onun eğitimi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmalıyız . Derslerine yardım etmeliyiz , onun yanında olmalıyız ve onu sevdiğimizi çocuğumuza  her zaman hissettirmeliyiz . İyi bir eğitim aldıktan sonra da kendi istediği , sevdiği mesleği  seçmesinde onu özgür bırakmalıyız . İşte böyle sağlıklı bir ortamda büyüyen çocuklar da ilerde toplum içinde sevilen , sayılan insan olacaktır , iyi bir aile babası olacaktır , vatanını ve milletini seven iyi bir milliyetçi olacaktır . Bundan dolayı çocuklarımız henüz küçükken onları iyi yetiştirmeliyiz ve onların en çok ihtiyaç duydukları şey olan sevgiden onları asla mahrum bırakmamalıyız .

Bugünün küçüklerinin yarının  topluma faydalı, iyi insanlar olmaları için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeliyiz .

- Çocuk Ve Barış İle İlgili Kompozisyon 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme